Lukuaika: Taró -sumu vaikeuttaa näkyvyyttä ja kieltää uimisen useilla Málagan rannoilla

Taró -sumu vaikeuttaa näkyvyyttä ja kieltää uimisen useilla Málagan rannoilla

Näkyvyyttä vaikeuttava voimakas sumu on johtanut uimisen kieltämiseen tai uimakiellon suosittelemiseen länsirannikon ja Málagan pääkaupungin rannoilla. Marbellan rannalla liehuu jo punainen lippu.

Táro on vanha foinikialainen sana paksulle merisumulle. Jo tuhansia vuosia ja luultavasti kauemminkin Táro -merisumuilmiö on saapunut kuin kellonlyömällä näihin aikoihin ja usein myös kesän alussa.

Táro-sumuilmiön laukaisee lämmin eteläinen ja myös kaakosta puhaltava tuuli, joka kohdatessaan meren viileämmän pinnan, synnyttää sankkaa merisumua.

Malagan maakunnan koko rannikko on herännyt tänä maanantaina Táron ympäröimänä.

- Mainos -

Voimakas sumu vaikeuttaa näkyvyyttä ja on pakottanut kieltämään uimisen joillakin länsirannikon uimarannoilla.

Marbellan rannalla aamuvarhaisesta aamusta lähtien liput ovat olleet punaisia, kun taas Mijasissa, Benalmádenassa ja Málagan pääkaupungissa on liehuneet keltaiset liput.

Tarkemmin sanottuna Malagan pääkaupungissa vain kolmella rannalla on vihreä lippu: Campo de Golf-San Julián, Guadalmar-San Julián ja San Andrés.

Muilla rannoilla liehuu keltainen lippu Táron vuoksi. Tiedot on päivitetty klo 12.15.

Aula del Marin biologi Lucrecia Souvirón selitti, että punaiset ja keltaiset liput asetetaan varotoimenpiteenä.

”Vaikka aaltoja ei ole, ei näkyvyyttä ole kuin muutaman metrin päähän ja esimerkiksi lapset voivat jäädä jalkoihin, kun heitä ei huomaa”, hän selitti.

Táro on ainutlaatuinen sääilmiö, mutta yleinen kesällä rannikolla. Lämmin ilma toimii tulppana Alboraninmerellä ja koska siellä ei ole voimakkaita tuulia, lämmin ilma aiheuttaa tiheän sumun muodostumisen maalle, kun merenpinnan ja ilman välinen lämpöero on suuri.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...