Kuolleiden palomiesten kunniaksi istutetut puut säilyivät tulipalolta kuin ihmeen kaupalla

Sierra de Alhaurín de la Torren kasvitieteellinen puutarha on lähes kokonaan pelastettu liekeiltä, ​​jotka jäivät vain muutaman metrin päähän metsäpuutarhasta. Jarapaloksen arboretumin säilyminen tulipalolta on ”ihme”.

Francisco Corbacho on Jarapaloksen metsänhoitaja ja arboretumin perustaja. Hän on elänyt yli neljäkymmentä vuotta hoitaen tätä nyt liekeiltä pelastettua aluetta.

”Minulle tämä on todellinen ihme, nämä päivät ovat olleet täynnä kauhua. Arboretum on koko elämäntyöni ja se on pelastettu”, Corbacho sanoo särkyneellä äänellä ja pyytää anteeksi, ettei hän voi jatkaa keskustelua.

”En voi hyvin. Katson arboretumia ja näen sen ehjänä, mutta katson ympärilleni ja näen kuin elokuvamaiseman. Tuli on tuhonnut kaiken ympäristöstä, lisää metsänhoitaja.

- Mainos -

Jarapaloksen arboretum on luonnon keskellä kasvanut lajilaakso, joka on kasvanut vuosikymmeniä poikkeuksellisen monimuotoisena muodostaa pienen paratiisin.

Kaikkien metsäpuutarhassa esiintyvien luonnonlajien luokkien ja ryhmien joukossa on jotain aivan erityisiä: Kuolleiden palomiesten kunniaksi istutetut puut.

Joka marraskuussa Málagan Escalín Firefighters Association (palomiesyhdistys) tekee yhteistyötä ostamalla eri siemenlajeja istuttaakseen erilaisia ​​puita kuolleiden kollegoidensa kunniaksi puistoon.

Yhteisö, joka syntyi vuonna 1982, koostuu yli 200 palomiehestä, jotka Corbachon tavoin ovat hämmentyneitä arboretumin ”ihmeestä”.

Fernando Marcos, Málagan palokunnan korpraali ja yhdistyksen edustaja kertoo, että sammuttaessaan tulipaloja vuorten toisessa osassa hän ”jo luopui toivosta kasvitieteellisen puutarhan pelastumisesta”.

Kaikki Málagan Escalín Firefighters Association -yhdistyksen palomiehet ovat työskennelleet Infocan ja muiden Sierra de Mijasissa olleiden yksiköiden kanssa.

”Saavuimme huoltoautolla lauantaina ja toisen tukirekan kanssa, jolla on suurempi vesisäiliö”, Marcos kertoi. Hän lisäsi, että niin hän itse kuin hänen kollegansa, jotka ovat tottuneet työskentelemään kaupungissa eikä metsäalueilla, lähtivät ”pelolla” ja ”epävarmuudella” kohtaamaan kaikkea sitä, mitä he löytäisivät paloalueelta.

Puutarha on ihme keskellä tulipalon jättämää tuhkaa.

- Mainos -

Ikään kuin olisi kaksi maailmaa. Tulipalo on luonut panoraaman, joka on täynnä kontrasteja valkoisesta mustaan.  Kehys surun ja ilon välillä.

”Jos katsot toiselle puolelle, näet vihreän maiseman, joka on täynnä terveitä eksoottisia lajeja, mutta jos katsot toiselle puolelle, näet poltetun vuoren”, Corbacho sanoo.

”Jatkamme taistelua arboretumin puolesta”, lisää yksi vapaaehtoistyön tekijöistä. Hän toteaa, että puutarhan ympäristö on nyt täysin tuhoutunut.

”Ylläpidä, huolehdi ja suojele” on alueella työskentelevien asukkaiden ja vapaaehtoisten nykyinen tavoite.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...