Lukuaika: Shakira kahmi Grammy-palkintoja Sevillassa – raskaat rikossyytteet odottavat

Shakira kahmi Grammy-palkintoja Sevillassa – raskaat rikossyytteet odottavat

Latin Grammy -gaalaa vietettiin Espanjan Andalusian pääkaupingissa Sevillassa torstaina. Eniten huomiota keräsi kolumbialaissyntyinen megatähti Shakira, joka ensi viikolla joutuu Barcelonassa oikeuteen veropetossyytteiden takia.

24. vuosittainen Latin Grammy -palkintogaala toi musiikin megatähdet marraskuussa Espanjan Andalusiaan. Latinalaisen musiikin tärkein ja näyttävin juhla pidettiin Sevillassa kuluneella viikolla. Kyse oli ensimmäisestä kerrasta, kun Grammy-gaala pidettiin Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Vuodesta 2000 jaetut Latin Grammy Award -palkinnot myönnetään Latinalaisen Amerikan kielialuetta ja kulttuuria edustaville taiteilijoille.

Gaalan huipennus koettiin suorassa tv-lähetyksessä ympäri maailman torstai-iltana (16.11.). Grammy-palkinnot jaettiin Sevillan konferenssi- ja messukeskuksessa (FIBES) pidetyssä upeassa musiikkitapahtumassa.

Shakira lauloi vuoden parhaassa kappaleessa

Yksi gaalan ehdottomasti eniten mediahuomiota herättänyt artisti oli kolumbialainen supertähti Shakira, 46.

- Mainos -

Shakira on 14-kertainen Latin Grammy -palkinnon voittaja. Hän on saanut myös merkittävän Latin Recording Academyn vuoden henkilö -palkinon vuonna 2011.

Whenever, Wherever -laulaja ansaitsi seitsemän ehdokkuutta tämän vuoden seremoniassa, mukaan lukien vuoden levy ja vuoden kappale.

Shakira pokkasi vuoden parhaan urbaanin ja fuusioesityksen palkinnon kappaleesta TQG (Karol G featuring Shakira).

Lisäksi liki 700 miljoonaa kuuntelukertaa pelkästään Youtubessa kerännyt jättihitti Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53 (Bizarrap featuring Shakira) voitti Grammy-palkinnon sekä koko vuoden parhaana kappaleena etä vuoden parhaan poplauluna. 

Bizarrap on argentiinalainen dj ja tuottaja.

Listan kaikista Latin Grammy 2023 -voittajista voit katsoa tästä (klikkaa).

- Mainos -

Shakira omisti palkintonsa lapsilleen Sevillassa

Shakira myös esiintyi torstai-illan palkintoseremoniassa Sevillassa yhdessä Rosalían ja Maluman kaltaisten artistien kanssa.

Shakiran seurana Andalusiassa olivat hänen lapsensa Milan ja Sasha, joille tähti sanoi haluavansa omistaa palkintonsa, ”koska olen luvannut heille, että tulen olemaan onnellinen”.

Supertähtiäidillä ei ole viime aikoina ollut juurikaan syytä onneen, sillä laulaja on ollut vakavien talousrikossyytteiden keskiössä sekä kärsinyt avioeron.

Lue myös: Shakira lataa täyslaidallisen exänsä suuntaan

Hän joutuu ensi viikolla vastaamaan veropetossyytteisiin Katalonian pääkaupungissa Barcelonassa. Julkisuudessa on väläytelty, että syyttäjä vaatii tähdelle jopa kahdeksan vuoden vankeustuomiota ja yli 23 miljoonan euron edestä sakkoja.

Shakiraa uhkaa jopa 8 vuoden vankeus

Espanjalainen tuomioistuin ilmoitti viime heinäkuussa aloittaneensa uuden tutkinnan Shakiran väitetyistä tulo- ja varallisuusveropetoksista vuonna 2018.

Espanjalaisten syyttäjien mukaan artisti jätti maksamatta veroja jopa yli 14,5 miljoonaa vuosina 2012-14, jolloin Shakira oli ilmoittanut viralliseksi asuinpaikakseen Bahaman, mutta syyttäjän mukaan asui perheensä kanssa Kataloniassa.

Shakira muutti virallisesti Espanjaan vuonna 2015. Hän on kiistänyt syytteet ja kuitannut ne ”valheellisiksi.”

- Mainos -

Shakiran oikeudenkäynti alkaa maanantaina

Espanja on ollut läheinen maa kolumbialaislaulajalle, sillä hän löysi elämänsä rakkauden Espanjasta. Shakira ja silloinen FC Barcelonan puolustaja, Espanjan maajoukkueenkin tähtipelaaja Gerard Piqué rakastuivat 2011 ja saivat kaksi lasta, vuosina 2013 ja 2015 syntyneet pojat.

Shakira ja aktiiviuransa jalkapalloilijana lopettanut Piqué ilmoittivat avioerostaan kesäkuussa 2022.

Syyttäjien mukaan Shakira muutti Espanjaan vuonna 2011 ryhdyttyään suhteeseen Piquén kanssa, mutta maksoi vähäiset veronsa silti pitkään Bahamalle.

Oikeudenkäynti Barcelonassa alkaa ensi maanantaina (20.11.) ja veropetossyytteiden käsittelylle on varattu peräti kaksitoista käsittelyä pitkin marras- ja joulukuuta. Todistajia on haastettu liki 200.

Luvassa on taatusti iso mediasirkus, jota seurataan ympäri maailmaa.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...