torstai, helmi 29, 2024

Seniorit auringossa

 

Espanjan Aurinkorannikolla asuu suhteellisesti merkittävä määrä eläkeikäisiä seniorikansalaisia. Heitä on saapunut alueelle kaikkialta Euroopasta. Espanjalaisten jälkeen suurin asujaryhmä lienevät britit, sitten tulevat Euroopan muut kansat.

Suomalaisiakin seniorikansalaisia alueella asuu huomattavan paljon. Nykyisen EU:n aikana kukaan ei tiedä tarkkoja lukumääriä, mutta tuhansittain, jollei kymmentuhansittain suomalaisia hopeahapsia alueella asuu.

Miksipä ei asuisi. Kun on elämänsä aktiivisimmat vuodet tehnyt töitä kylmissä tai sateisissa olosuhteissa, miksipä itselleen ei soisi mukavan leppoisia eläkepäiviä Aurinkorannikon valossa ja lämmössä.

- Mainos -

Kuten kaikki tiedämme, nykyajan eläkeläiset eivät ole mitään kiikkustuoliporukkaa. Seitsemänkymppiset pertit ja maijat ovat elämänsä kunnossa täynnä voimaa ja energiaa. Aurinkorannikko on mainio paikka tuon energian purkamiselle. Täällä on lukematon määrä mahdollisuuksia liikkua, harrastaa kulttuuria, nauttia gourmet aterioista ja onpa moni löytänyt itselleen uuden elämänkumppaninkin elämän ehtoopäiville.

Katukuvassa näyttää siltä, että Aurinkorannikon keski-ikä olisi viime aikoina selvästi laskenut. Se on korkeintaan osa totuutta. Etätyöt ja kehittyneet yhteydet ovat toki tuoneet alueelle paljon työikäistä väestöä, mutta Euroopassa on edelleen meneillään melkoinen eläköitymisbuumi. Jos tarkkoja tilastoja olisi mahdollista saada, voisi olla mahdollista, että eläkeläisten osuus on suhteellisesti jopa kasvanut alueen väestörakenteessa.

Työikäisten määrä alueella kasvaa myös siksi, että yhä useampi eläkeläinen siirtyy Aurinkorannikolle viettämään aikaansa. Eläkeläiset ovat hyvin kulutuskykyistä väestöä. Siksipä heille rakennetaan jatkuvasti uusia palveluja ja näitä palveluja tuottavat totta kai nuoremmat, työikäiset kansalaiset.

Aurinkorannikolla vallitsee positiivinen kasvun noidankehä. On lukemattomia syitä, miksi kaikenikäisiä ihmisiä siirtyy jatkuvasti enemmän alueelle.

Tärkein viihtyvyystekijä nousee joka aamu taivaanrannasta. Nimensä mukaisesti Aurinkorannikon tärkein vetovoimatekijä on aurinko. Tervetuloa nauttimaan siitä ympäri vuoden.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...