Yli 17 000 alle kolmevuotiasta lasta aloittaa kouluvuoden Málagassa

Varhaiskasvatukseen ilmoittautuneiden lasten määrä kasvoi maakunnassa vuoteen 2021 verrattuna.

Lukuvuosi 2022/2023 on alkanut 0–3-vuotiaille lapsille. Málagan päiväkodit avaavat ovensa kesäloman jälkeen. Päiväkodit ovat avoinna maanantaista perjantaihin keskeytyksettä klo 7.30–17.00.

Tänä vuonna varhaiskasvatukseen Málagassa osallistuu 17 233 alle kolmivuotiasta lasta. Edelliseen vuoteen verrattuna varhaiskasvatukseen osallistuvia lapsia on yli tuhat enemmän.

Päiväkotien paikkoja oli tarjolla yhteensä 23 654, joten paikkoja on vapaana vielä 6 421.
Monet koulutuskeskukset jättävät ilmoittautumisajan avoimeksi koko kurssin ajan. Siksi Andalusian itsehallintoalue (Junta de Andalucía ) arvioi, että jopa 101 000 lasta voidaan ilmoittaa Andalusian ensimmäiseen varhaiskasvatuksen jaksoon tänä vuonna.

- Mainos -

Tällä hetkellä maakunnassa on 376 julkista tai yksityistä päiväkotia, jotka ovat mukana Andalusian hallituksen ohjelmassa edistää koulunkäyntiä varhaiskasvatuksen ensimmäisessä jaksossa (0–3 vuotiaat).

Päiväkotipaikat rahoitetaan julkisilla varoilla. Ilmoittautumismaksu on 320 euroa sisältäen ruokailun.

Tästä summasta perheet maksavat ruokailun kanssa 278,88 euroa ja ilman ruokailua 209,71 euroa.

Ilmoittautumismaksujen kattamiseksi perheillä on tulojen mukaan alennuksia, jotka vaihtelevat 13 %:sta täysin maksuttomaan varhaiskasvatukseen.

Andalusiassa opetus- ja ammatillisen koulutuksen ministeriön ennusteen mukaan tänä vuonna ilmaisesta sisäänpääsystä hyötyviä perheitä on 2380 perhettä enemmän kuin viime vuonna. Määrä on 4,5 % enemmän kuin viime vuonna. Lisäksi 1 296 perhettä saa jonkinlaisen alennuksen maksuista.

Andalusiassa on yli 50 000 alle kolmivuotiasta lasta, joiden huoltajat saavat 100-prosenttista tukea maksuihin ja yli 44 000 saa osittaisia ​​alennuksia.

Andalusian itsehallintoalue pyytää opetus- ja ammatillisen koulutuksen ministeriötä myöntämään eurooppalaisia ​​varoja päivähoitomaksujen pienentämiseksi 0–3 lasten perheille.

Koulutuskehityksestä ja ammatillisesta koulutuksesta vastaava ministeri Patricia del Pozo on pyytänyt, että Euroopan toipumisrahastojen resurssit, jotka kohdistettiin koulunkäynnin edistämiseen pikkulasten ensimmäisessä luokassa, keskittyvät kaikkien andalusialaisten perheiden ilmaisten paikkojen laajentamiseen.

- Mainos -

Varhaiskasvatusala on korostanut tämän ensimmäisen koulutusjakson tärkeyttä ja sitä, että perheille tulisi tiedottaa kaikista eduista, joita koulutusjakso suo lapsille.

Lisäksi on monia perheitä, joissa tämä 0–3-vuotiaille suunnattu varhaiskasvatus auttaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa. Tästä syystä päiväkodit ovat avoinna maanantaista perjantaihin keskeytyksettä klo 7.30–17.00.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...