Lukuaika: Turismi on huippulukemissa, mutta kannattavuus kyntää

Turismi on huippulukemissa, mutta kannattavuus kyntää

Málagan alueen hotellit ovat tänä kesänä olleet jopa täydempänä kuin ennätyksellisenä matkailuvuonna 2019.

Pandemiaa edeltänyt kesä 2019 oli monella mittarilla ennätyksellinen Espanjan matkailussa. Nyt näyttää siltä, että koronapölyn laskeuduttua turismi palaa kohisten myös Aurinkorannikolle.

Aurinkorannikon hotelliyrittäjien yhdistys AEHCOS (Asociación de empresarios hoteleros de la Costa del Sol) raportoi tuoreimmissa luvuissaan, että elokuussa Málagan provinssin hotelleiden keskimääräinen täyttöaste oli 88,08%.

Joissain kaupungeissa luvut ovat vielä tätäkin paremmat. Kaikkein korkeimmat täyttöasteet olivat Torremolinosin hotelleista, joiden kapasiteetista oli käytössä 93,76%. Benalmádena (93,71%), Fuengirola (91,75%) ja Nerja (91,31%) seuraavat listalla hyvin lähellä. Myös Málagan kaupungin, Marbellan ja Mijasin täyttöasteet nousivat korkeiksi.

- Mainos -

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Fuengirolan hotellit ovat syyskuussa alueen täysimmät, sillä niiden varausaste on jo nyt 87,93%.

Mielenkiintoista tilastoissa on myös se, että turismi kokonaisuudessaan on voimakkaassa kasvussa, vaikka monien keskeisten turistimaiden osuus on laskenut. Esimerkiksi saksalaisia (-26.1%), ranskalaisia (-15.9%), englantilaisia (-13.6%) ja irlantilaisia (- 11.6%), on tänä kesänä lomaillut Aurinkorannikolla aiempaa vähemmän.

Toisaalta muun muassa Alankomaista ja Belgiasta turisteja on saapunut aiempaa enemmän.

Kannattavuus laskussa

Aurinkorannikon hotelliyrittäjien yhdistyksen raportti ei kuitenkaan ole pelkää ilosanomaa. Hyvistä asiakasmääristä huolimatta yrittäjille aiheutuu harmaita hiuksia kannattavuuden laskusta.

Yhdistyksen presidentin José Luquen mukaan sähkön hinta on noussut 240% ja kaasun hinta 30%. Kun tähän lisätään kaiken muunkin raakamateriaalin hinnannousu, on tilanne edelleen haastava.

José Luque toteaakin, että menee vielä pitkään ennen kuin alalla voidaan puhua todellisesta kokonaisvaltaisesta toipumisesta.

Kaikki turistit eivät luonnollisestikaan saavu Aurinkorannikolle vain rannan ja auringon perässä. Esimerkiksi golfturismi on tällä hetkellä niin vilkasta, että paikoin voi olla jo vaikeuksia saada lähtöaikoja kentille. Tästä aiheesta lisää sivulla 23.

- Mainos -

Lähde: Diario Sur

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...