Lukuaika: Ruotsin kansalainen kaapattiin Málagan lentokentällä – pidettiin 23 päivää vankina Fuengirolassa

Ruotsin kansalainen kaapattiin Málagan lentokentällä – pidettiin 23 päivää vankina Fuengirolassa

Sieppaajat vaativat peräti 500 000 euron lunnaita. Hollywood-elokuvalta kuulostava hurja rikostapaus päättyi, kun poliisit virittävät ansan ravintolaan Málagassa. Katso video!

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

Kansallinen poliisi (Policía Nacional) tiedottaa erikoisesta rikostapauksesta, joka tapahtui Espanjan Aurinkorannikolla tänä keväänä.

Poliisi kertoo pidättäneensä kaksi henkilöä, jotka olivat siepanneet Ruotsin kansalaisen 23 päiväksi ja vaatineet 500 000 euron maksua kryptovaluutassa hänen vapauttamisekseen. Sieppaajat pitivät uhria vangittuna ja kädet koko ajan kahleissa pitkin Aurinkorannikkoa sijaitsevissa asunnoissa muun muassa Fuengirolassa.

Hurjat tapahtumat käynnistyivät, kun turkkilaissyntyinen Ruotsin kansalainen oli matkustanut Aurinkorannikolle Turkista ystävänsä kanssa tutustuakseen maahan.

Kidnappaus tapahtui Málagan lentokentällä. Uhria kentältä noutanut henkilö väitti olevansa heidän yhteisen, Aurinkorannikolla asuvan ystävän asialla. Kuski esitti olevansa valmis viemään hänet hotelliin, missä hänen oli tarkoitus majoittua.

Sieppaajat vaativat 500 000 euroa

- Mainos -

Toisin kävi. Ruotsalainen kaapattiin, eivätkä uhrin sukulaiset saaneet hänestä tietoja vasta kuin useiden päivien kuluttua.

Tuolloin syyrialais- ja libanonilaistaustaiset sieppaajat ottivat uhrin sukulaisin yhteyttä ja vaativat peräti 500 000 euron maksua kryptovaluutassa vapautusta vastaan.

Poliisi viritti ansan ravintolaan Málagassa

Sukulaiset hälyttivät espanjalaiset viranomaiset, ja poliisi sai huolellisen ja ripeän tutkinnan avulla selville ensimmäisen talon sijainnin, missä uhria pidettiin vangittuna.

Kaappaajat ja uhri eivät kuitenkaan enää olleet paikalla virkavallan rientäessä asunnolle, sillä sieppaajat kuljettivat uhria asunnosta toiseen pitkin Aurinkorannikkoa ja vaihtoivat sijaintia joka viides päivä. Apuna käytettiin väärennettyjä asiakirjoja, vuokra-autoja ja turistimajoituksia.

Käänne tapahtui, kun yksi siepatun Turkin Istanbulissa asuva sukulainen matkusti Málagaan.

Hän oli vastaanottanut sieppaajien lunnaspuhelut, joten hänellä oli valmis kontakti rikollisiin. Kansallisen poliisin tutkijat järjestivät pelastusoperaation ja antoivat selkeät ohjeet siitä, miten hänen tuli kommunikoida sieppaajien kanssa.

Viiden päivän intensiivisten neuvottelujen jälkeen sovittiin lunnaiden maksamisesta ravintolassa Málagan kaupungissa.

Lue myös: Poliisi pidätti ruotsalaisia jengiammuskelusta Marbellassa

- Mainos -

Uhria oli pidetty kahleissa ja siteissä 23 päivää

Tapahtumat kuulostavat kuin Hollywoodin rikoselokuvan juonelta, mutta ovat täyttä totta.

Poliisit asettivat laajan valvontajärjestelmän ravintolan ympärille ja huomasivat yhden sieppaajista tekevän useita kierroksia alueella ennen tapaamista etsien mahdollista poliisin läsnäoloa.

Koska sieppaajat eivät havainneet viranomaisia, toinen sieppaajista saapui paikalle uhrin kanssa, ja kaikki tapasivat sukulaisen sovitusti ravintolassa.

Sitten poliisit iskivät ja pidättivät molemmat sieppaajat ja vapauttivat uhrin 23 päivän vangitsemisen jälkeen. Rikolliset olivat pitäneet uhria aina vangittuna huoneissa ja kahleissa. Lisäksi he peittivät hänen kasvonsa maskeilla ja hupuilla estääkseen häntä tunnistamasta heitä.

He jopa sijoittivat paikannuslaitteen yhteen uhrin kengistä pitääkseen hänet jatkuvasti paikannettavana ja valvottavana.

Lisää syyllisiä etsitään

Pidätyshetkellä poliisit takavarikoivat yhden sieppaajan hallusta käsiaseen.

Kun uhri oli saanut lääketieteellistä apua, hän antoi runsaasti tietoja, jotka johtivat viranomaiset viimeiseen kotiin, missä häntä oli pidetty vangittuna. Fuengirolassa sijaitsevan asunnon etsinnässä takavarikoitiin matkapuhelimet, joita sieppaajat käyttivät kommunikointiin, käytetyt kahleet uhriin sitomiseen, paikannuslaitteet ja muut tutkimuksellisesti kiinnostavat esineet.

Tutkimusta jatketaan tällä hetkellä tarkoituksena löytää loput rikollisjärjestön jäsenet, jotka osallistuivat sieppaukseen.

- Mainos -

Kaksi nyt pidätettyä syyllistyi ainakin sieppaukseen ja pahoinpitelyyn, ja oikeus määräsi heidät vangittaviksi.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *