Rikolliset sumppuun

Keskusrikospoliisi julkaisi torstaina Fuengirola.fi-lehden pyynnöstä ”konnagallerian”, joka julkaistiin lehden sivulla 3. Lähtökohtaisesti toimittajat eivät tee yhteistyötä poliisin kanssa muuten kuin haastattelutilanteissa tai hankkiessaan taustamateriaalia.

Markkinavoimat ovat kuitenkin muuttaneet tilannetta. Etsityt rikolliset kiinnostavat ihmisiä. Sen takia esimerkiksi iltapäivälehdet julkaisevat konnagallerioita säännöllisin väliajoin.

Vihjeet pitää ilmoittaa poliisille eikä toimituksiin. Toimittajia sitoo lähdesuoja. Kun kollegani haastatteli Janne ”Nacci” Tranbergin edellisen karkumatkan aikana Fuengirolassa, niin poliisi ei edes yrittänyt udella kollegaltani mitään, koska hän ei olisi paljastanut viranomaisille asioita, jotka olisivat edesauttaneet Tranbergin kiinnijäämistä. Häntä sitoi lähdesuoja.

Aina välillä kuulen, ettei joku uskalla hakea passia Málagan kunniakonsulaatista, koska hänellä on ”haku päällä”. Suomalainen etsintäkuulutus ei estä passin saantia.

- Mainos -

Kunniakonsulaatin tehokaksikko Anneli ja Eeva-Liina eivät ketään pidätä. Mutta jos henkilö on Suomessa etsintäkuulutettu esimerkiksi sakon muuntorangaistuksen takia, he informoivat asiasta passinnoutajaa.

Myöskään poliisiyhdyshenkilö Kaitsu ei ala ketään roudaamaan kotimaahan, jos nyt sattuu paikalla olemaan. Mutta hän pitää varmasti pienen puhuttelun. Eikä Kaitsulla ole edes Espanjassa toimivaltaa. Suomen pitää antaa kiinni otettavasta henkilöstä ensin kansainvälinen pidätysmääräys ja Espanjan poliisi hoitaa kiinnioton.

Vasta sen jälkeen Kaitsu alkaa hommata heille noutajaa Suomesta.

Vaikka konsulikyydit eivät ole ilmaisia, niin ”miekkataksista/-lennosta” ei veloiteta maksua ja seurana on myös pari kohteliasta kaveria eli poliisia.

Mika Heikkilä

Lue tästä alkuperäinen juttu!

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...