Some-ammattilainen ihastui Fuengirolaan

– Vaikka olen matkustellut ympäriinsä, tuntuu Fuengirola silti kuin mummolalta. Sinne on tuttua ja turvallista palata, totesi 23 vuotias Elias Mäkinen. Hän on matkustanut nuoresta iästään huolimatta jo 26 eri maassa, mutta kertoo Fuengirolan olleen muuttamisen kannalta ehdoton suosikki.

Kun Mäkinen kolme vuotta sitten valmistui Jyväskylän tiimiakatemiasta, hän halusi ulkomaille. Valmistumisen yhteydessä hän matkustikin muiden luokalla olleiden kanssa kahdeksan viikon mittaiselle maailmanympärysmatkalle. Matkan aikana hänelle syntyi varovainen ajatus mahdollisuudesta muuttaa ulkomaille.

Opintoaikana Elias Mäkinen perusti osana opintoja luokkalaistensa kanssa yrityksen, Höyrymedian, jonka toiminta jatkui vielä koulun loputtua. Nyt Höyrymedia on ollut aktiivisesti markkinoilla pari vuotta. Yritys auttaa muita yrityksiä luomaan omille sosiaalisen median alustoilleen, esimerkiksi Tiktokkiin ja Instagramiin nykyaikaista sekä trendikästä sisältöä. Yritys toimii pääasiassa Jyväskylässä, mutta resursseja heillä on tehdä keikkoja ympäri Suomea.

Kun Elias Mäkisen koulu loppui vuonna 2021, kysyi hänen ystävänsä olisiko Mäkisellä kiinnostusta muuttaa Jyväskylästä ystävän asuntoon Vantaalle asumaan. Hän harkitsi asiaa hetken. Kun varmuus töiden jatkumiselle etänä oli tullut ja työkuviot oli saatu järjesteltyä, muutti hän asumaan Vantaalle.

- Mainos -

Muuton jälkeen hänen ajatuksensa ulkomaille muutosta vain vahvistui, mutta selvyys siitä minne lähtisi, oli vielä auki. Töiden kautta tuli mahdollisuus yhteistyöhön Baronan kanssa. Mäkinen kuitenkin huomasi Baronalla olevan toimipiste myös Fuengirolassa. Lopulta hän lähti viikoksi Fuengirolaan pitämään myynnistä ja markkinoinnista somekoulutuksia yritykselle.

Viikon aikana Mäkinen tutustui kaupunkiin ja paikallisiin suomalaisiin. Jo viikossa lähialueet muuttuivat tutun turvallisiksi.

– Kun palasin Suomeen keksin, että sinne (Fuengirolaan) aion muuttaa. Jos työt onnistuivat etänä Vantaalta, mikseivät ne onnistuisi myös Fuengirolasta? Nettiyhteydetkin ovat todella hyvät ja aikaero vain tunnin, hän totesi.

Helmikuussa Elias Mäkinen lopulta lähti lopputalvea pakoon Fuengirolaan ja paluulento Suomeen on toukokuussa. Parin kuukauden etätyöskentely ja paikalliseen arkeen tutustuminen teki Mäkiseen ilmeisesti vaikutuksen, sillä paluu ensi talveksi on jo suunnitelmissa. Työt ovat onnistuneet etänä hyvin, sillä suurin osa työstä tehdään videopuheluiden välityksellä.

– Kun palasin helmikuussa takaisin Fuegirolaan, tuntui kuin olisin palannut takaisin toiseen kotiin. Paluu tuntui niin helpolta, Mäkinen kertoi.

Aikaisemmalla vierailullaan hän tutustui Baronalta muutamiin ihmisiin ja heidän avustuksella oli helppoa löytää asunto sekä selvittää kaikki muuttoon liittyvät tärkeät asiat.

– Minulle on tullut paljon kyselyitä tänne muuttoon liittyen. Esimerkiksi asunnon hankinnasta, hän kertoo.

Mäkisellä on laaja seuraajamäärä sosiaalisessa mediassa ja hänellä onkin suunnitelmissa tulevaisuudessa jakaa omassa mediassaan vinkkejä muille Aurinkorannoille muuttoon liittyen.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Teksti: Saana Pihlajaniemi, Sanna Niemi, Kuva: Saana Pihlajaniemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...