Poliisi varoittaa asuntomurtojen lisääntymisestä kesällä Málagassa

Kesä on kiireisintä aikaa asuntomurtorikollisille. Loman alkaessa asunnonomistajat lähtevät viettämään muutaman päivän poissa kodeistaan, jolloin varkaat käyttävät tilaisuutta hyväkseen.

Kroatian ja Georgian mafiat muuttavat Málagan maakuntaan joka kesä ryöstämään asuntoja.

Málagan poliisin ryöstöryhmä on viimeisen vuoden aikana hajottanut useita asunto- ja huvilamurtoihin omistautuneita rikollisjärjestöjä, jotka käyttävät yhä innovatiivisempia murtautumistekniikoita: Murtautuvat asuntoihin ilman melua ja jättämättä tuskin jälkiä lukkoihin.

 

- Mainos -

Kroatian, Georgian ja Albanian mafiat paikallisten lisäksi

 

Viime vuosina Espanjan kansallinen poliisi on toteuttanut useita operaatioita kroatialaisia ​​ja georgialaisia ​​järjestöjä vastaan. Järjestöt toimivat organisoidusti ja ovat erikoistuneet jo vuosia massiivisiin asuntomurtoihin.

Vain muutama kuukausi sitten Málagan poliisin ryöstöryhmä toteutti yhteisen operaation kroatialaista mafiaa vastaan. Operaatio huipentui Gandíaan (Valencia).

Málagan maakunnassa kuusi jengin jäsentä pidätettiin ja lukuisia arvoesineitä, kuten koruja ja kelloja takavarikoitiin. Mutta ennen kaikkea poliisit löysivät rahaa ja kultaa, kertoi poliisitarkastaja Manuel Velázquez

Vaikka tähän kroatialaiseen mafiaan kuuluu myös miehiä, suurin osa jäsenistä on 25–35-vuotiaita naisia.

Tämän organisaation tavanomainen tekniikka päästä koteihin, joiden lukkoja ei ole käännetty avaimella loppuun asti kiinni, on ”luistaminen”.

Tämä menetelmä koostuu pakottamalla lukon kieli auki käyttämällä kovaa muovia, joka työnnetään ovenkarmin ja oven väliin lukon korkeudelle.

Toiminnassa auttavat yleensä tuotteet, jotka helpottavat avaamista ja vähentävät kitkaa. Esimerkiksi saippuaa tai öljyjä on käytetty murtautumisen apuna.

- Mainos -

Jos lukot eivät avaudu tämän toimintatavan kautta, murtautujat saattavat käyttää työkaluja, kuten ruuvitalttaa tai rei’itettyjä avaimia.

Toinen tämäntyyppisten rikosten suurista asiantuntijoista ovat georgialaiset.

Georgialaisten tapauksessa enemmistö on 25–40-vuotiaita miehiä – naisia ​​ei ole juurikaan tunnistettu – ja heidät tunnetaan ”ovimerkinnästä”.

”Oven karmiin liimataan yleensä lähes näkymättömiä muovi- tai silikoniliuskoja. Kun ne on liimattu paikoilleen, rikolliset odottavat pari päivää. Jos liuskat ovat vielä ehjiä rikollisten palatessa, he olettavat, että kotona ei ole ketään ja päättävät mennä sisään”, selitti johtaja Málagan ryöstöryhmästä.

Albanialaista alkuperää oleva mafia tunkeutui myös Málagan maakuntaan tänä vuonna ja se valitsi julkkisten tai suurliikemiesten käytössä olevia luksuskoteja tehdäkseen miljoonien eurojen ryöstöjä. Tämän järjestön ansioksi luetaan myös murtautumiset luksushuviloihin Aurinkorannikolla.

Ennen ryöstöpäivää rikolliset vierailivat kohteissa tarkistaakseen turvatoimenpiteet ja sitten he pääsivät sisään kiipeämällä ulkoseiniä pitkin.

Lisäksi varkaat käyttivät naamioita suojatakseen henkilöllisyytensä mahdollisilta turvakameroilta ja käyttivät kehittyneitä voimansiirtolaitteita sekä tehokkaita pakoautoja.

Tähän rikollisjoukkoon kuului myös Málagassa asuva aviopari, joka suoritti kaikki murtojen tekemiseen tarvittavat logistiset tehtävät, tarjosi ajoneuvoja, majoitusta ja etsi kohteita murtojen tekemiseen.

- Mainos -

Poliisin agentit löysivät viisi järjestön jäsentä Málagan maakunnasta.

Rikollisten kotietsinnöissä takavarikoitiin esineitä, joiden avulla rikolliset voitiin yhdistää 15 luksuskiinteistöön tehtyyn murtoon. Näistä asuntomurroista yhdeksän oli tehty Málagan maakunnassa.

Näiden kansainvälisten jengien lisäksi Málagassa on myös paikallisia varkaita. Poliisin agentit ovat tänä vuonna hajottaneet kaksi rikollisjärjestöä, jotka ovat omistautuneet tilapäisesti asumattomissa kodeissa tapahtuneisiin varkauksiin.

 

Vinkkejä lomille lähtijöille

 

Valtakunnallinen poliisi tarjoaa neuvoja ja suosituksia kotimurtojen mahdollisuuden minimoimiseksi sekä tutkijoiden työn helpottamiseksi.

Ovi tulisi lukita kunnolla aina sekä lomalle lähtiessä, että lähtiessäsi vain muutaman minuutin asioille.

Jos lomalta palatessasi talon ovi on auki tai lukko murrettu, ei missään nimessä saa astua sisään, vaan pitää soittaa välittömästi hätänumeroon 091, jotta radiopartioauto voidaan lähettää suorittamaan tarkastuksia ajoissa.

Mahdollisen tutkinnan ja varastettujen esineiden talteenoton helpottamiseksi on hyvä olla etukäteen laadittu luettelo talossa olevista elektronisista esineistä – mm. tableteista, televisioista, tietokoneista ja konsoleista – ja niitä vastaavista sarjanumeroista.

On myös suositeltavaa tehdä yksityiskohtainen luettelo koruista ja arvoesineistä valokuvineen. Varkauden sattuessa on kätevää antaa nämä luettelot avuksi esineiden jäljittämiseen.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...