Pikkujoulujen aikaa

Taas on se aika vuodesta, kun työyhteisöissä sallitaan yhden illan verran huono käytös.

Kliseinen kuva pikkujouluista on, että alkuillasta kaikilla on mukavaa, kehutaan toisia huippukavereiksi, jopa pomot ovat mukavia. Puolen yön jälkeen osa haukkuu pomoja ja osa yrittää päästää pomon pöksyihin. Ei kai se sentään ihan tuollaista nykyään ole.

Työelämää tutkineet sosiologit ja psykologit pitävät pikkujouluja ja muita työyhteisön rentoja yhdessäolohetkiä tärkeinä. Ne luovat yhteisöllisyyttä työpaikoille ja arki tuntuu mukavammalta, kun kaveri tsemppaa vieressä.

- Mainos -

Vietetäänkö pikkujouluja muualla kuin Suomessa? Ei varmasti ihan samalla konseptilla, mutta omat perinteensä joulun alla on varmasti suunnilleen kaikilla kansakunnilla.

Espanjassa eniten pikkujouluja vastaavat työporukan yhteiset illalliset. Ravintolaan mennään porukalla syömään ja myös juomaan. Sinänsä meininki on hyvin saman kaltainen kuin Suomessa. Jutut ja käyttäytyminenkin ovat samanlaisia. Espanjassa tätä illallista kutsutaan nimellä Cena de Navidad.

Aurinkorannikon suomalaiset ovat hyvin pitäneet kiinni pikkujouluperinteistä. Eri työpaikat, yhdistykset ja muut yhteisöt järjestävät juhlia seuraavien muutaman viikon aikana.

Täältä toimituksesta toivotamme kaikille hauskoja pikkujouluja.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...