Pekka Haaviston kiireinen päivä Fuengirolassa – Täysi tupa kaikkialla

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto kävi maanantaina 4.12. Aurinkorannikon suomalaisyhteisön vieraana. Päivä oli tiivis, tapaamisia, haastatteluita ja yleisötilaisuuksia oli useita.

Koululla tiukka tentti

-Olimme aiemmin tänään koululla ja täytyy sanoa, että tiukkaan tenttiin jouduin siellä. Oppilaat olivat valmistelleet hienoja kysymyksiä, eivätkä he todellakaan päästäneet minua helpolla, Haavisto kertoi ravintola Kukon yleisötilaisuuden alussa.

Pekka Haavisto joutui tiukkaan tenttiin Aurinkorannikon suomalaisella koululla.
Koulun rehtori Saara Ikonen ja koulun säätiön hallituksen puheenjohtaja Niina Ristolainen emännöivät Haaviston ja puolisonsa Antonio Flores.

Koululla Haavisto kuuli oppilaiden laulaman koululaulun, tutustui koulun ruokalaan ja vastaili oppilaiden kysymyksiin. Kysymyksiä olivat laatineet yhdeksännen luokan oppilaat ja lukiolaiset. Tentin jälkeen oppilaat saivat ottaa selfieitä Haaviston kanssa ja niitä otettiin todella paljon.

Kukossa yleisöennätys

Koululta matka jatkui parin tapaamisen kautta Kukkoon, jossa saatettiin tehdä uusi yleisöennätys. Ravintolan kaikki 190 tuolia olivat käytössä ja moni joutui silti seisomaan. Kansaa riitti kadulle saakka, varovainen arvio on, että paikalla oli yli 250 ihmistä. Huutokauppakeisarilla ja jääkiekon MM-finaaleilla on paikalla ollut suunnilleen saman verran kansaa.

Jokainen palli oli Kukossa varattuna, eivätkä läheskään kaikki mahtuneet istumaan.
Kansa kuunteli tarkkaavaisesti Haavistoa. Kysymykset liittyivät suurimmaksi osaksi ulkopolitiikkaan.
Vartti ennen tilaisuuden alkua Kukon seinustaa kiersi pitkä jono. Osa kuuntelikin tilaisuuden ravintolan ulkopuolella.
Selfiet presidenttiehdokkaan kanssa oli suosittu ohjelmanumero.

- Mainos -

Kukon tilaisuudessa yleisö haastoi Haavistoa pitkälti ulkopolitiikasta. Kysymykset liittyivät Venäjään, Ukrainaan ja Gazaan.

Lue Myös: Haavisto ja Stubb Aurinkorannikolle

-Oikeastaan kaikissa vaalitilaisuuksissa on ollut samankaltainen tunnelma. Niissä puhutaan vakavia asioita, mitään markkinatunnelmaa ei ole syntynyt. Tämä tilaisuus oli myös juuri sellainen. Kansalaiset ovat valveutuneita ja selvästi huolissaan maailman tilanteesta.

Rauhanpolitiikkaa ja dj-keikka

Kukosta Haavisto suuntasi Sofia opistolle, missä käytiin aktiivista keskustelua rauhanpolitiikasta. Paikalla oli täysi salillinen väkeä, eli noin 80 ihmistä.

Ilta päättyi ravintola La Naveen, missä Haavisto palasi nuoruuden harrastuksensa pariin dj:ksi. Myös La Nave oli tupaten täynnä kansaa.

Yleisesti voi sanoa, että Haaviston vierailu Aurinkorannikolla onnistui hienosti. Jokainen tilaisuus veti kansaa niin, että pirttien seinät joutuivat joustamaan. Tilaisuuksissa käytiin rakentavaa keskustelua ja Haavisto kehui Aurinkorannikon suomalaisia erityisen valveutuneeksi yleisöksi.

Pekka Haaviston laajempi haastattelu on luettavissa perjantaina ilmestyvässä Fuengirola.fi lehdessä.

- Mainos -

Presidenttiehdokkaista aiemmin tänä syksynä Aurinkorannikolla on vieraillut Olli Rehn ja Alexander Stubbia odotetaan paikalle tammikuun alkupäivinä. Presidentin vaalin ennakkoäänestys ulkomailla järjestetään 17.-20.1.2024.

Pekka Haavisto Fuengirola.fi lehden toimituksessa. Haastattelu luettavissa perjantain lehdestä.
Tarkkaavainen kuulija Kukossa.
Hymyilevä Haavisto koululla.

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen kuvat: AP, Heli Thóren,koulu
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...