Pähkinät 25/23

1. Kuka on Fuengirola.fi-lehden tulevan päätoimittajan Jari Peltomäen mukaan mielenpainuvin maailmalla tunnettu superjulkkis (suomensukuinen), jonka hän on tavannut?

2. Kenen käsikirjoittajan radiokuunnelma oli vuonna 1938 USA:n sekoittanut Maailmojen sota?

3. Minkä lain mukaan valtio voi ottaa haltuunsa tyhjän vuokra-asunnon tai määrätä alivuokralaisen tyhjään huoneeseen?

4. Mikä on kitaristi Costello Hautamäen virallinen etunimi?

- Mainos -

5. Millä nimellä tunnetaan nykyisin entisajan ”tietoviisauden tohtori”?

6. Miten Ranskan Aurinkokuninkaana tunnetun Lugvig XIV:n peräsuoli muutti lääketiedettä?

7. Luettele kaikki maat, joilla on maaraja Kanadan kanssa?

8. Millä nimellä tunnetaan maailman kuuluisin showpainija Terry Bollea?

9. Kuinka monta yli 200.000 asukkaan kaupunkia on Suomessa?

10. Miksi Bikini atollilla ei voi ottaa aurinkoa bikineissä?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Näyttelijä / Playboy-malli Pamela Anderson

Seiskan nykyinen, Fuge-lehden tuleva, päätoimittaja on tavannut useita julkimoita. Peltomäki isännöi suomensukuisen Andersonin Suomen-vierailua juhannuksena 2007. Anderson bailasi Raumanmeren Juhannuksessa (RMJ) myös hetken aikaa Hemin kanssa vip-ravintolan vip-tilassa.

2. Näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja Orson Wellesin

Kirjailija H. G. Wellsin tieteisromaaniin perustuva Wellesin radiokuunnelma sekoitti USA:n, koska monet ihmiset ottivat marsilaisten hyökkäyksen maapallolle tosissaan, vaikka ohjelman aluksi oli kerrottu tarinan olevan fiktiivinen. Ihmiset uskoivat kuitenkin uutismaisen lähetyksen olevan aito.

3. Valmiuslain

Valmiuslain aikana valtio voi määrätä asunnon sellaiselle ihmiselle, joka sitä tarvitsee. Myös oman kodin huoneet, joissa ei asu kukaan pitää tarvittaessa ilmoittaa valtiolle, jotta niihin voidaan määrätä alivuokralaiset. Valmiuslaki määrättiin voimaan ensimmäisen kerran rauhanaikana vuonna 2020 koronan vastaisena toimena.

4. Vesa-Pekka

Kitaristi Costello Hautamäki esiintyi lauantaina Tampereen Ratinan stadionilla viimeistä kertaa Popedan alkuperäisen solistin Pate Mustajärven kanssa. Vesa-Pekka on kuitenkin vihjaissut, että Popeda jatkaa, vaikka Pauli hyppäsi kyydistä.

- Mainos -

5. Filosofian tohtorina

Filosofian tohtori on yliopiston arvonimi. Mutta myös Fuengirolan Hima-baarissa, Yupiterissa, Q-baarissa tai missä tahansa pubissa tapaa ”eksistentiaalisia filosofian tohtoreita”, joiden mukaan elämällä ei ole mitään merkitystä tai arvoa, kun vaimo jätti ja vei lapset.

6. Se muutti käsitystä kirurgian mahdollisuuksista

Ludvig XIV:n puhjennut paise peräsuolesta välilihaan aiheutti Aurinkokuninkaalle avanteen. Kirurgit harjoittelivat leikkausta 1600-luvulla ensin muilla potilailla (osa menehtyi) ennen kuin uskalsivat koskea kuninkaaseen. Ludvig XIV eli leikkauksen jälkeen vielä 27 vuotta.

7. USA ja Tanska

Ei siis ihme, että Kanadaa pidetään pohjoismaisena maana. USA:lle ei siis ole ollut vastaavaa vaikutusta tasapainoisiin kanadalaisiin kuin tanskalaisilla, vaikkakin maaraja kulkee 1,3 neliökilometrin kokoisen asumattoman Hansinsaaren läpi ja saari jaettiin maiden kesken vasta viime vuonna.

8. Hulk Hogan

Hulk Hogan on 1980-luvulta lähtien ollut yksi Amerikan tunnetuimmista ihmisistä. Hän oli Wrestlemanian suurin tähti. 70-vuotias 201-senttinen ja 137-kiloinen Hogan on luonnossa kunnioitettavan näköinen ilmestys. Hogan käveli 15 vuotta sitten Hemia vastaan Miami Beachillä.

9. Kuusi

Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku ovat maan suurimmat kaupungit. Turun sijoitus ei ole ihan vertailukelpoinen, koska Tampere ja Oulu ovat saaneet lisäbuustia viimeaikaisten kuntaliitosten ansiosta. Turku, Kaarina, Raisio ja Naantali ovat kasvaneet yhteen. Niiden asukasluku on yhteensä 280.000 asukasta eli kuntaliitosten avulla Turku olisi kolmanneksi suurin kaupunki.

10. Se on saastunut

USA teki vuosina 1946-1958 Bikini atollilla yli 20 vety- ja atomipommiräjäytystä. Alue on niin radioaktiivinen, ettei siellä voi oleskella. Bikinit on kuitenkin saanut nimensä Bikini atollin mukaan. Alue kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...