Lukuaika: Pääkirjoitus: Turistien eurot tulevat tarpeeseen

Pääkirjoitus: Turistien eurot tulevat tarpeeseen

Fuengirola.fi:n pääkirjoituksessa kerrataan Aurinkorannikon turismin positiivisia näkymiä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Monet Aurinkorannikolla talvehtineet suomalaiset ovat pääsiäisen tienoilla alkaneet palailla takaisin pohjolaan. Huhtikuun kuluessa yhä useampi Espanjan auringosta ja valosta nauttinut pakkaa laukkunsa ja suuntaa kesän viettoon kotimaahan.

Mutta vielä on kevättä ja kauttakin jäljellä, kuten Fuengirolassa juuri esiintynyt Mamban Tero Vaara voisi lauleskella. Matkailijoita piisaa Aurinkorannikolla ennätysmäärin, ja Málagan lentokenttä on rikkonut myös matkustajaennätyksiä. Costa del Solin omalla kentällä oli helmikuussa yli 1,4 miljoonaa matkustajaa, ja hurja nousutahti vei Málagan koko Espanjan lentokenttien kolmanneksi, ohi Gran Canarian. Edellä ovat vain jättiläiset Madrid ja Barcelona.

Myös suomalaisia matkailijoita on riittänyt. Edellisvuoteen verrattuna suomalaisten määrä Aurinkorannikolla on kasvanut entisestään ja lentomatkustajien tilastoissa ollaan jo suurin piirtein koronaa edeltävällä vuoden 2019 tasolla.

Vaikka suomalaisia on lentänyt Málagaan enenevästi, muiden maiden matkainto on suorastaan räjähtänyt. Helmikuussa 2024 Málagaan saapui yli 200 000 lentomatkustajaa enemmän kuin edellisenä ennätysvuonna 2019. Eniten matkailijoita Aurinkorannikolle vyöryy Isosta-Britanniasta, Espanjasta, Alankomaista, Saksasta, Italiasta, Ranskasta, Belgiasta ja Puolasta. Tanska on Pohjoismaiden ykkönen, Ruotsi kakkonen, Norja kolmas, Suomi niukasti neljäs.

- Mainos -

Fuengirolan seutu kiinnostaa suomalaisia kesälläkin. Finnair tiedotti vastikään, että se tuplaa taas heinä-elokuun lennot Aurinkorannikolle eli sinivalkoisin siivin pääsee kahdesti päivässä Málagaan. Mitä useampi suomalainen kokee Aurinkorannikon, sitä useampi myös palaa tänne uudelleen.

Matkailijoiden määrä lupaa tietysti hyvää alueen turismibisnekselle. Kuivuusuutisetkaan eivät ole vesittäneet Aurinkorannikon vetovoimaa. Rankkojen koronavuosien jälkeen Andalusia tarvitsee jokaisen euron. Euroja turistit tuovat, sillä alkuvuoden tilastojen mukaan yksi turisti käytti päivässä 154 euroa lomallaan Andalusiassa.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Kiinnittäisin yhteen asiaan huomiota. Asiani koskee suomalaisia vuokra-asuntojen välittäjiä. Muista minulla ei ole kokemuksia.
    Harmittavaa on se, että heidän sivunsa eivät ole ajankohtaisia siinä mielessä, että sivu näyttää, että asunto on vapaa ja kun siitä lähettää kyselyn, niin asunto ei olekaan vapaa.
    Olisi mukava, että poistetaan ja palautetaan asunnon tilanne hetimiten, ettei tarvitse tehdä turhia kyselyjä. On ikävää, juuri kun on löytänyt mieleisiä asuntovaihtoehtoja, niin saa kuulla, että ei ne olekaan vapaina.
    Muuten olen saanut hyvää palvelua, mutta olkaa hyvät ja pitäkää sivunne ajankohtaisina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *