Pääkirjoitus: Suosiiko aluehallitus yrityssektoria yksityishenkilöiden kustannuksella?

Fuengirola.fi:n pääkirjoituksessa pohditaan aluehallinnon linjausta, joka kieltää mm. taloyhteisöitä täyttämästä uima-altaitaan.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika

Moni suomalainenkin matkailija ja Aurinkorannikon-kävijä on huolissaan kuivuuden aiheuttamista rajoituksista Espanjan Andalusiassa. Päättäjät linjasivat viime viikolla uima-altaiden kohtalosta, ja tästä päätöksestä riittää vielä taatusti keskusteltavaa.

Koska matkailu on valtavan tärkeää Andalusian taloudelle, päättäjät ovat joutuneet tasapainoilemaan kuivuuden ja turismin välillä.

Siksi ei ole yllätys, että hotellien sallitaan käyttää ja täyttää uima-altaitaan tulevana kesäsesonkina kuten aina ennenkin.

Aluehallinnon kuivuuskomitean ehdotuksen mukaisesti altaita saa täyttää myös kunnallisissa maauimaloissa ja liikuntatiloissa. Yleiset altaat ovat tuikitärkeitä etenkin sisämaassa asuville kesähelteillä. Sen sijaan Andalusian taloyhteisöt ja yksityiset huvilat eivät saisi täyttää altaitaan lainkaan.

- Mainos -

Päätös on nostattanut heti vastarintaa. Esimerkiksi taloyhteisöjen edustajat pitävät sitä epäoikeudenmukaisena ja syrjivänä ja syyttävät Andalusian aluehallitusta yrityssektorin suosimisesta yksityishenkilöiden kustannuksella. Málagan maakunnan 80 000 uima-altaasta noin 5 000 kuuluu taloyhteisöille.

On selvää, että kuivuutta vastaan on toimittava ja tehtävä kipeitäkin päätöksiä, jotka kirpaisevat asukkaita. Täytyy myös muistaa, että aivan Aurinkorannikon vieressä velloo sangen iso uimapaikka. Merestä ei vesi lopu.

Jos taloyhteisöt ja yksityiset joutuvat olemaan ilman altaitaan kesän ajan, se on ikävää, mutta ei estä elämistä. Sitä paitsi päätös ei vielä ole edes kirkossa kuulutettu: komitea kokoontuu ensi viikolla uudelleen arvioimaan tilannetta. Ja jos sadeihme vielä sattuisi, tilanne voi muuttua nopeastikin.

Jaa tämä artikkeli
3 kommenttia
  • Tuohan on aivan perustuslain vastainen päätös. Itse ei sitä aio noudattaa. Allas täyttyy edelleen niin kauan kunnes se kielletään kaikilta.

  • ihmettelen edelleen…että miksei niitä altaita täytetä merivedellä? klooriakaan ei tarvitsisi ilmeisesti lainkaan

    • Kyllä niinkin voi tehdä. Meillä on suolavesiallas, se vaatii vain hieman muutoksia järjestelmään. Hyvin toimii ja on iholle sekä luonnolle parempi kuin kloori.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *