Neuvottelut edistyneet Benalmádenassa: ”Tivoli aukeaa vielä”

Tyhjillään seisova Tivoli World -huvipuisto Benalmádenassa on herättänyt useamman ostaja- ja vuokraustahon kiinnostuksen.

Espanjan Aurinkorannikon ainoa suuri huvipuisto Tivoli World on ollut jo vuodesta 2020 lähtien tyhjillään Benalmádenan sydämessä Arroyo de la Mielissä.

Vuonna 1972 perustettu huvipuisto joutui sulkemaan porttinsa, kun puistoa ylläpitävä yritys Grupo Tremón meni konkurssiin yli 11 miljoonan euron velkataakan ikeessä.

Huvipuiston työntekijät ovat jatkaneet kuitenkin Tivolin ylläpitoa talkoohengessä, ilman palkkaa.

Fuengirola.fi kertoi viime lokakuun 2023 lopulla, että Tivolille olisi ilmaantunut siitä ”erittäin kiinnostunut” ulkomainen sijoitusrahasto, joka olisi valmis ostamaan 65 000 neliömetrin tontilla seisovan huvipuiston.

- Mainos -

Lue myös: Uusi käänne Benalmádenan hylätyn Tivolin sotkussa: ”Olemme innoissamme”

”Saimme toiveikkaita uutisia”

Nyt Tivolista on käyty useampi kuukausi neuvotteluja.

Paikallisten medialähteiden mukaan tilanne on entisestään kohentunut, sillä halukkaita ostajatahoja on useampi: kahdella taholla on ostohousut jalassaan, yhtä kiinnostaisi alueen vuokraus.

Huvipuiston työntekijät ovat neuvotteluista tyytyväisiä. He ovat pitäneet tiiviisti keskusteluyhteyttä Benalmádenan kaupungin suuntaan.

– Edellisen kerran tapasimme kaupunginvaltuuston joulukuun lopussa, jolloin saimme toiveikkaita uutisia, kun kuulimme, että puiston ostamisesta ja vuokrauksesta on useita kiinnostuneita, yksi työntekijöistä kertoi espanjalaismedioille.

Benalmádenan kaupunki toimii välittäjänä

Vaikka hankkeiden aikatauluista ei ole mitään tietoa, työntekijät ovat varmoja, että Tivoli aukeaa vielä ja juurikin alkuperäisessä tehtävässään: huvipuistona.

– Luotamme, että Tivoli avautuu uudelleen, se on tärkeä koko Aurinkorannikolle.

Viime kuukausina Benalmádenan kaupunki on toiminut välittäjänä nykyisen Tivolin omistavan Grupo Tremónin ja mahdollisten tulevien ostajien välillä. Samalla tavalla kaupunginvaltuusto on tavannut puiston työntekijöitä pitääkseen heidät ajan tasalla viimeisimmistä käänteistä.

- Mainos -

KATSO Tivoli Worldin mainosvideo vuodelta 2017, kun puisto juhli 45-vuotistaivaltaan:

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...