Loukkaantunut Jorma Pulkkinen, 84, murehtii muistisairaan vaimonsa kohtaloa

Kaatumisen takia leikattu juontajakonkari Jorma Pulkkinen kertoo haastattelussa, että hän joutuu evakkoon hissittömästä kodistaan ja vaimo hoivakotiin.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Jorma ja Anna-Liisa Pulkkinen. Kuva: Jorman albumi.

Tv:stä tuttu juontaja ja autourheiluvaikuttaja Jorma Pulkkinen, 84, loukkaantui viime perjantaina, kun hän kaatui kotipihallaan Vantaalla.

Fuengirola.fi kertoi Espanjan Aurinkorannikollakin tunnetun Jorman ikävästä tapaturmasta viikonloppuna.

Pulkkinen viihtyi vaimonsa Anna-Liisan, 83, kanssa Benalmádenassa yli 36 vuoden ajan, kunnes vaimon sairaudet pakottivat heidät myymään Espanjan-kotinsa ja palaamaan Suomeen pari vuotta sitten.

Anna-Liisa sairastaa Parkinsonin tautia ja muistisairautta.

- Mainos -

Pulkkiset asuvat Vantaan Kaivokselassa, ja Jorma toimii omaishoitajana vaimolleen. Pulkkiset ovat olleet naimisissa vuodesta 1961.

Lue myös: Jorma Pulkkinen, 84, loukkaantui pahoin: nilkka poikki

Jorma ja Anna-Liisa Pulkkinen ovat olleet naimisissa yli 60 vuotta. Kuva: Jorman albumi.

”Nilkka oli vääntynyt ihan sivulle”

Jorma Pulkkinen kertoo Fuengirola.fi:lle, että hän joutui odottamaan leikkaukseen pääsyä kolme päivää Peijaksen sairaalassa Vantaalla.

– Kivut olivat kovat, mutta henkilökunta teki kyllä kaikkensa. Kaatuneita taisi olla niin paljon, Jorma aprikoi.

– Minulla on yleensä aina nastat kengissä, mutta jätin perjantaina laittamatta. Maassa oli uutta lunta, joten ajattelin, että ei ole liukasta. Pääsin autotallilta viisi metriä, kun lensin nurin.

Kaatuminen oli tuskaisa.

– Jalka oli karmean näköinen, vasen nilkka vääntynyt ihan sivulle. Molemmat nilkkaluut menivät poikki. Onneksi naapuri sattui tulemaan paikalle, huusin häntä soittamaan ambulanssin ja itse soitin pojilleni, että huolehtikaa mutsista.

- Mainos -

Jorma muuttaa sairaalasta poikansa luo

Jorma on puhelimessa pirteän kuuloinen, vaikka huoli rakkaasta vaimosta kalvaakin. Leikattu jalka on kipsissä kuusi viikkoa eikä Jorma kykene huolehtimaan muistisairaasta vaimostaan.

– Meillä ei ole kotitalossa hissiä, joten en voi itsekään mennä kotiin, Jorma huokaa.

Hän kertoo, että Anna-Liisa on nyt väliaikaiseksi tarkoitetussa hoivakodissa, missä voisi olla vain enimmillään kolme vuorokautta.

– Huolestuttaa, miten Anna-Liisan käy. Hän ei ole oikein hoivakodeissa viihtynyt. Mutta nyt on pakko, kun minulle kävi näin huonosti.

Jorma päässee keskiviikkona pois sairaalasta. Hän muuttaa aluksi poikansa Timo Pulkkisen luokse. Jorman ja Anna-Liisan pojat Timo ja Tomi ovat molemmat tuttuja autourheilukuvioista ja mediasta.

– Asun Timon luona ainakin pari viikkoa. Anna-Liisa joutuu olemaan hoivakodissa. Katsotaan sitten, miten jatkossa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *