Lukuaika: Näin pääsiäinen vaikuttaa aukioloihin Aurinkorannikolla

Näin pääsiäinen vaikuttaa aukioloihin Aurinkorannikolla

Parhaillaan käynnissä oleva pääsiäisviikko vaikuttaa laajasti liikkeiden ja virastojen aukioloihin.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Nykyään pääsiäisen pyhinä pääsee aiempaa paremmin ostoksille.

Pääsiäinen on Espanjassa suuren juhlan aikaa. Tyypilliseen tapaan elämä ei pyöri Espanjassa työn ympärillä, vaan pyhäpäivät tarkoittavat usein sitä, että liikkeet, virastot ynnä muut ovat kiinni. Näin on myös pääsiäisenä.

Espanjassa pääsiäisen ainoa kansallinen pyhäpäivä on pitkäperjantai, joka tänä vuonna on 29. maaliskuuta.

Sen lisäksi valtaosa maan itsehallintoalueista on nimennyt myös kiirastorstain (tänä vuonna 28. maaliskuuta) pyhäpäiväksi. Näin on myös Andalusian itsehallintoalueella, johon Aurinkorannikkokin kuuluu.

Viime vuosina suuremmat ketjut, erityisesti turistialueilla ovat laajentaneet aukioloaan joidenkin pyhien aikaan, ja tämä näkyy myös Fuengirolassa. Virastot ja monet pienemmät liikkeet ovat kuitenkin kokonaan kiinni.

- Mainos -

Mercadona

Markkinoiden suurin kauppaketju Mercadona noudattaa perinteisesti hyvin tiukasti linjaa, jossa kaupat ovat pyhäpäivinä kiinni. Poikkeuksen muodostavat kuitenkin turismista elävät alueet, joihin Fuengirolakin kuuluu.

Los Bolichesin Mercadona on auki kiirastorstaina klo 9-15 ja pitkäperjantaina suljettu.

Niin sanottu rantamercadona on avoinna kiirastorstaina normaalisti klo 9-21:30 ja pitkäperjantaina klo 9-15.

Fuengirolan keskustan Mercadona juna-aseman vieressä on auki kiirastorstaina klo 9-15 ja pitkäperjantaina suljettu.

Lidl

Saksalaisketjun Lidlin myymälät ovat monesti hieman joustavampia pyhäpäivien aukioloissa. Fuengirolan, Mijasin ja Benalmádenan Lidlit ovat oman ilmoituksensa mukaan normaalisti auki klo 9-21:30 sekä kiirastorstaina että pitkäperjantaina.

Carrefour

Carrefour-ketjulla myymälöitä ja marketteja on hyvin erikokoisia ja myös niiden normaalit aukiolot siten erilaisia. Miramarin ja Las Lagunasin suuret Carrefour-myymälät ovat auki sekä kiirastorstaina että pitkäperjantaina klo 9-22.

Aldi

Fuengirolasta katsoen Aldin lähimmät myymälät ovat molemmat Mijasin puolella. Sekä Camino Viejo de Coínin että Carretera de Mijasin varrella sijaitsevat myymälät ovat auki sekä kiirastorstaina että pitkäperjantaina normaalisti klo 9-21:30.

Ravintoloissa ruuhkaa

Pääsiäisen aikaan on syytä muistaa myös, että ihmiset syövät ulkona tavallistakin enemmän. Espanjalaisiin juhlaperinteisiin kuuluu koko perheen tai jopa suvun voimin ruokaileminen ja illan istuminen ravintolassa.

- Mainos -

Tämä tarkoittaa sitä, että ravintolat ovat monesti tupaten täynnä, ja ilman pöytävarausta voi olla lähes mahdotonta päästä syömään. Moniin ravintoloihin varaus pitää tehdä jo useita päiviä etukäteen.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *