Mitä hyötyä on integroitumisesta?

 

Sain lukijapalautetta, että voisinko kirjoittaa jostain positiivisesta aiheesta. Vastaan palautteeseen positiivisella kolumnilla. Olen jutellut täällä Espanjassa jo pidempään asuneiden suomalaisten kanssa siitä, mitä hyötyä on espanjan kielenopiskelusta ja tähän maahan integroitumisesta. Sana integraatio tarkoittaa Wikipedian mukaan kahden erillisen yhdistämistä tai keräämistä yhdeksi kokonaisuudeksi. Miten siis onnistutaan tulemaan ns. kahden maan kansalaisiksi, kun kyseessä ovat lähes Euroopan pohjoisimman ja eteläisimmän maan kulttuurit?

Nämä uteliaat suomalaiset ovat kotiutuneet Espanjaan hyvin, koska opiskeltuaan espanjan kieltä he pystyvät itse hoitamaan asioitaan ilman tulkkia. He ovat työllistyneet hyvin. He pystyvät seuraamaan paikallisia medioita ja ovat saaneet paljon paikallisia ystäviä. Jotkut ovat perustaneet perheen espanjalaisen kanssa ja kasvattavat lapsistaan kaksikielisiä kahden kulttuurin kansalaisia. He opiskelevat, nauttivat paikallisesta kulttuuritarjonnasta ja harrastavat kaikenlaista. He osallistuvat aktiivisesti mm. taloyhtiöiden toimintaan, yhdistyksiin, politiikkaan. Usein he kannustavat ja auttavat muita suomalaisia täällä seuraamaan heidän esimerkkiään. He eivät koe itseään ulkomaalaisiksi tai ulkopuolisiksi Espanjassa, vaan kokevat tämän kodikseen, vaikka suomalaisia ovatkin. Kukaan ei oikein keksi mitään negatiivista tästä kotoutumisesta.

Suomessa asuessamme odotamme usein, että sinne muuttavien ulkomaalaisten pitää opetella suomen kieli ja opetella elämään maassa maan tavalla. Voin kertoa, että espanjalaiset eivät tässä kohtaa eroa mitenkään suomalaisista, vaan heillä on ihan samat odotukset meitä suomalaisia kohtaan. Haasta siis itsesi jo nyt marraskuussa tai viimeistään uuden vuoden lupauksena opiskelemaan espanjaa. Henkisen pääoman karttuminen on taattua tämän itsensä haastamisen myötä, etkä voi välttyä onnistumisen kokemuksilta.

- Mainos -

Tia Raunio

Aurinkorannikon sosiaalikuraattori

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...