Lukuaika: Mijasissa murhasta syytettyjä uhkaa yhteensä yli 128 vuoden vankeus

Mijasissa murhasta syytettyjä uhkaa yhteensä yli 128 vuoden vankeus

Syyttäjä vaatii raa’an ampumismurhan kolmelle tekijälle 42 vuoden ja 11 kuukauden rangaistusta kullekin.

Málagan syyttäjävirasto vaatii 42 vuoden ja yhdentoista kuukauden vankeusrangaistusta kullekin kolmelle miehelle, joita syytetään kahdesta murhan suunnittelusta Espanjan Aurinkorannikolla.

Syytetyt ampuivat uhrejaan sovittuaan ensin tapaamisesta Mijasin kaupungin huoltoasemalla. Ammuttu mies menehtyi välittömästi, ja hänen kumppaninsa loukkaantui vakavasti.

Lue myös: Viisi henkilöä pidätetty Mijasissa asuneen miehen murhasta

Uhrit yllätettiin täysin

Ampumavälikohtaus tapahtui toukokuussa 2016.

- Mainos -

Syyttäjänviraston mukaan tuolloin kaksi syytetyistä noutivat miehen ja tämän kumppanin Mijasin huoltamolta ja veivät heidät toiseen paikkaan. Kolmas syytetty odotti heitä siellä, piiloutuneena pysäköityjen autojen joukkoon.

Sen jälkeen syytetyt ”aloittivat useiden laukausten ampumisen täysin yllättäen” miestä ja tämän kumppania kohtaan ”tarkoituksenaan päättää heidän elämänsä”. Aseet olivat luvattomia.

Mies sai useita ampumavammoja päähän, rintaan ja vatsaan. Miestä ammuttiin vielä, kun hän oli jo liikkumattomana maassa. Hän kuoli oitis.

Hänen kumppaninsa puolestaan sai useita haavoja eri puolille kehoa, kuten lapaluun alueelle ja vasempaan olkapäähän, jotka vaativat leikkaushoitoa. Lisäksi hän kärsii psyykkisistä oireista.

Sytyttivät auton tuleen ja pakenivat

Raa’an ampumisen jälkeen syytetyt pakenivat yhden heistä omistamalla ajoneuvolla. Ampujakolmikon apuna rikoksessa oli myös muita henkilöitä, jotka sytyttivät tuleen toisen, alun perin uhrien noutoon käytetyn auton. Syyttäjän mukaan tällä pyrittiin peittelemään ”heidän rikollista toimintaansa.”

Kahta syytetyistä on tutkittu myös Alankomaissa heidän väitetystä osallistumisestaan kahteen murhaan ja osallisuudestaan tunnettuun rikollisjärjestöön.

Kolmikkoa syytetään murhasta, murhan yrityksestä sekä laittomien aseiden hallusapidosta. Syyttäjä vaatii kullekin heistä 42 vuoden ja yhdentoista kuukauden vankeusrangaistusta.

Lisäksi heitä vaaditaan yhteisvastuullisesti maksamaan eloonjääneelle 50 000 euron vahingonkorvaukset.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola, kuvassa Málagan oikeustalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...