Mijas palkkasi kiireesti jousimiehiä ampumaan villisikoja asuinalueilla

16 jousiampujaa jahtaa nyt villieläimiä pitkin Mijasin katuja ja kontuja Espanjan Aurinkorannikolla.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Villisikoja La Cala de Mijasissa kauppojen luona.

Mijasin kaupungin johto on kiireellisesti palkannut kaksi villisikajahtiin erikoistunutta yritystä yrittäen pysäyttää villieläinten leviämisen.

Toimenpiteet johtuvat lisääntyneestä villisikojen läsnäolosta alueilla, joilla ihmiset asuvat ja toimivat, mikä aiheuttaa riskin sekä ihmisille että omaisuudelle.

Ruokaa etsiviä villisikoja on havaittu esimerkiksi La Calan ja Mijas Golfin alueilla, ja ne ovat jopa ylittäneet A-7-rantatien aiheuttaen onnettomuuksia Espanjan Aurinkorannikolla.

Mijasin kaupungin mukaan erityisen huolestuttavana on pidetty villisikojen ilmantuuminen lähelle pysäkkejä, joilla lapset nousevat ja poistuvat koulubussista. Villisikauros voi painaa yli sata kiloa ja sillä on pitkät terävät kulmahampaat. Jos ihminen joutuu sen hyökkäyksen kohteeksi, siinä saattaa käydä huonosti.

- Mainos -

Lue myös: Villisikaperhekin nuuhki Mijasin uuden Carrefourin nurkkia – tältä jättimarketissa näyttää

16 ammattilaisampujaa metsästää Mijasin kaduilla

Kaupunki on aiemmin palkannut toisen yrityksen pyydystämään villisikoja elävinä ansojen avulla. Yhteensä 109 eläintä pyydystettiin kesäkuusta 2022 joulukuuhun 2023. Ongelma on kuitenkin kasvanut siitä lähtien, osittain kuivuuden vuoksi. Siksi kunta on päättänyt tiukentaa torjuntaa, muun muassa hyväksymällä jousiammunnan käytön.

Nyt Mijas on palkannut 16 pätevää jousiammunnan ammattilaista Andalusian metsästäjäliitosta tehtävään. He ovat erikoistuneet metsästämään villisikoja asutuilla alueilla, joilla ampuma-asetta ei saa käyttää. Samanaikaisesti yksityisyritys on palkattu villisikojen pyydystämiseen ansoilla.

Villisikametsästyksen määräraha on yhteensä 53.876 euroa.

Lue myös: Villisika juoksi vastaan aamulenkillä

Asukkailta hätäpuheluja

Mijasin paikallispoliisin päällikkö Juan Manuel Rosas selitti, että viime vuosien villisikojen runsauden aiheuttamat ongelmat ovat pahentuneet viime kuukausina, kun eläimet ovat tunkeutuneet asutuille alueille etsimään ruokaa.

Viranomaiset ovat saaneet lukuisia puheluita kansalaisilta, jotka ilmoittavat villisikojen läsnäolosta asutuilla alueilla kuten La Calan bulevardilla, Jardin Botanicossa olevassa Lidlissä, Mijas Golfin alueella, Club La Costassa, A7-moottoritiellä, Tropicana-rannalla, Butibamballa, Plaza de la Constituciónilla, Murallalla tai La Norian asuinalueella.

Lue myös: Maakuntahallitukselta lupa villisikojen kaupunkimetsästykseen

- Mainos -

Villieläimet aiheuttavat vahinkoja sekä julkiselle että yksityisille omaisuudelle tuhoamalla nurmikkoa, rikkomalla kastelujärjestelmiä, aitoja, jopa kaatamalla roskalaatikoita ja levittämällä roskia milloin tahansa päivästä.

Jousiampujia on käytetty villieläinongelman torjunnassa apuna jo aiemminkin, Aurinkorannikolla muun muassa vuonna 2020.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *