perjantai, huhti 12, 2024

Köyhän ei kannata ostaa halpaa

 

Tekeekö mielesi ostaa talo Espanjasta, mutta et viitsisi leikkiä pikkurahoilla? Ei hätää, Aurinkorannikolta löytyy varsin mukava 34 miljoonan euron kohde.

Paljon on viime aikoina puhuttu asuntojen hintojen noususta niin koko Espanjassa, kuin erityisesti esimerkiksi Aurinkorannikolla. Tilastojen valossa näyttää siltä, että ainakin kaikkein kalleimpien kohteiden suhteen Málagan provinssi on Espanjan ykkösaluetta.

Kiinteistöportaali Idealistan tuoreen raportin mukaan kymmenestä Espanjan kalleimmasta myynnissä olevasta asunnosta peräti seitsemän sijaitsee Málagan alueella.

- Mainos -

Tällä hetkellä myynnissä olevien asuntojen kruununjalokivenä komeilee luksuskartano La Zagaletan asuinalueella, Benhavisin kunnassa, Marbellan liepeillä. La Zagaletaa on mainostettu jopa koko Euroopan ”eksklusiivisimpana asuinalueena”.

Kyseinen 34 miljoonan euron hintalapulla varustettu kartano sijaitsee 6.800 neliömetrin tontilla. Talosta löytyy muun muassa 16 makuuhuonetta, 15 auton talli, kylpyläosasto saunoineen ja hierontapisteineen ja luonnollisesti oma kampaamo. Mukaan on saatu lisäksi mahdutettua 20-metrinen lämmitetty sisäuima-allas sekä 25-metrinen ulkouima-allas.

Myös Espanjan toiseksi kallein myynnissä oleva asunto löytyy samaiselta La Zagaletan alueelta. Tämä selvästi huokeampi vaihtoehto lepää 8.000 neliömetrin tontilla, ja pitää sisällään muun muassa 11 makuuhuonetta, ns. ”äärettömän uima-altaan”, keilaradan ja elokuvahuoneen. Kaikki tämä ja paljon muuta mukavaa kohtuulliseen 29 miljoonan euron hintaan.

Kaksi seuraavaa lukaalia listalla löytyvät Marbellasta. Espanjan kolmanneksi kallein myynnissä oleva asunto sijaitsee Cascada de Camojánin alueella. Yhdeksän ylellistä makuuhuonetta, kylpylä, kuntosali, sauna ja joukko muita tykötarpeita vaihtaa omistajaa 27,5 miljoonan euron hintaan.

Neljänneksi kallein talo löytyy Marbellan rannalta. Kahden tuhannen neliömetrin tontilla sijaitsevassa kohteessa on luonnollisesti vieressä sijaitsevan meren vaihtoehdoksi kookas uima-allas, japanilainen puutarha ja oma vesiputous. 25 miljoonan euron kauppahinnan jälkeen rahaa jää vielä mukavasti aurinkovoiteeseenkin.

Jos välttämättä halua ostaa asunnon Mallorcalta, eikä Aurinkorannikolta, joutuu valitettavasti tyytymään Espanjan viidenneksi kalleimpaan taloon. Port d’Andratx:n alueella ostajaa odottelee juuri valmistunut kuuden makuuhuoneen villa, jonka varusteisiin kuuluu muun muassa 25-metrinen uima-allas, kuntosali, sauna ja tietysti oma helikopterikenttä. Hintaa tällä söpöläisellä on 24,9 miljoonaa euroa. Hinta ei sisällä helikopteria.

Myös loput viisi kohdetta koko Espanjan kalleimpien myynnissä olevien asuntojen listalla sijaitsevat joko Aurinkorannikolla tai Baleaareilla. Muualta asuntoa havittelevat joutuvat tyytymään edullisempiin taloihin ja miettimään lopuille rahoille jotain muuta käyttöä.

Lähde: Idealista

- Mainos -

 

”Haloo, onko pankinjohtajalla?”

Ajattelepa, että olet juuri lähdössä ostamaan 34 miljoonan euron taloa, mutta huomaatkin eteisessä, että lompakko on hukassa. Tai kenties jostain kumman syystä et muuten vain halua tehdä käteiskauppaa. Tai ehkä likviditeetti on juuri nyt tiukoilla, kun olet ostanut Etelä-Amerikasta valtion tai kaksi. Mikä eteen?

No, hätähän ei ole tämän näköinen, koska aina voi pirauttaa pankinjohtajalle, joka ripeästi rustaa vekselit valmiiksi.

Idealista asuntoportaalista löytyy kätevä laskuri, jolla voi suunnitella mukavasti juuri omaan arkeen parhaiten soveltuvan maksuohjelman. Tuolla laskurilla löytyi mm. tällainen vaihtoehtoinen maksuohjelma:

  • Asunnon hinta 34 miljoonaa euroa.
  • Käsiraha vain 30%, eli 10.030.000 euroa
  • Verot ja kulut 2.381.993 euroa
  • Lainan määrä 26.351.993 euroa
  • laina-aika 30 vuotta (koska mihinkäs tässä kiire)
  • Kuukausierä 92.088 euroa

Laskelmassa on käytetty 1,59 korkoprosenttia, mutta jos käyt pankinjohtajan kanssa golfaamassa, siitä varmasti saadaan höylättyä mukavasti pois.

Että mihinkä kohtaan se allekirjoitus tulikaan?

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...