Lukuaika: Letizia palasi julkisuuteen kohun jälkeen

Letizia palasi julkisuuteen kohun jälkeen

Kuningatar Letizia palasi julkisuuteen ensimmäisen kerran pääsiäisen jälkeen, jolloin hänen käytöksensä Palma de Mallorcalla herätti paheksuntaa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Letizia ja Sofia.

Netissä levisi video, jossa kuningasperhe oli lähdössä pois paikallisessa katedraalissa järjestetystä pääsiäismessusta. Videolla kuningatar Sofía laittaa molemmat kätensä lapsenlapsiensa prinsessa Leonorin ja Sofían harteille ja yrittää poseerata heidän kanssaan toimittajille.

Hetkeä myöhemmin Letizia saapuu paikalle ja heittää kovakouraisesti kuningatar Sofían käden pois, ettei kuningatar pystyisi kuvaamaan itseään lastenlastensa kanssa.

Tilanteen näkee myös Letizian aviomies kuningas Felipe VI sekä hänen isänsä emerituskuningas Juan Carlos.

Felipen ja Juan Carlosin välien tiedetään viilenneen sen jälkeen, kun hän joutui luopumaan kruunustaan. Entinen kuningas matkusti veronmaksajien varoilla Botswanaan metsästämään elefantteja. Sen sijaan kuningatar Sofían ja Letizian välien jännite yllätti monet.

- Mainos -

Valokuvien perusteella kuningas Felipe yritti välittömästi rauhoittaa niin vaimoaan kuin äitiään. Sanomalehti Ok Diarion mukaan kuningas sanoi molemmille ”antakaa olla”.

Kreikan prinssin Pablon vaimo, kuningas Felipen serkku, Marie Chantal Miller totesi, ettei yksikään isoäiti ansaitse sellaista kohtelua, ja Letizia näytti todelliset kasvonsa.

Torstaina Letizia edusti kuningashuonetta tilaisuudessa, jossa edistettiin tietämystä vammaisuudesta netin välityksellä.

Kuningatar vilkutteli iloisesti yleisölle, mutta ei jäänyt vastaamaan lehdistön kysymyksiin pääsiäisen tapahtumista.

Mika Heikkilä

Jaa tämä artikkeli