Lukuaika: Kuvat ja videot: Näin Fuengirolan kauppahalli kaatuu

Kuvat ja videot: Näin Fuengirolan kauppahalli kaatuu

Fuengirolan uuden kauppahallin hankkeessa alkoi tämän viikon alussa uusi vaihe, kun vanhan hallin seiniä päästiin vihdoin purkamaan.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Tältä näytti kauppahallin purkutöissä tiistaina 6.2.

Fuengirolan kauan kaivattu uusi kauppahalli nousee samalle paikalle, jossa vielä seisoo vanha kauppahalli. Niinpä vanha pitää ensin purkaa pois, jotta uusi saadaan rakennettua tilalle.

Vanhan kauppahallin purkutyöt alkoivat tammikuun 22. päivänä hallin sisätiloista. Rullaportaat, valomainokset ynnä muut purettiin ensin pois, ennen kuin ulkoseiniin kajottaisiin.

Lue myös: Kauppahallin purkutyöt alkoivat sisältä – tältä sisällä näyttää

Tämän viikon maanantaina 5. helmikuuta oli lopulta aika käydä julkisivun kimppuun. Koska kauppahalli sijaitsee aivan kaupungin sydämessä, ei purkutöihin käytetä räjähteitä. Sen sijaan paikalla on kaksi purkutöihin erikoistuneen yhtiön konetta, jotka repivät julkisivun seiniä alas pala palalta.

- Mainos -

Vanhan kauppahallin purkaminen ja uuden rakentaminen muodostavat valtavan kokoisen hankkeen, itse asiassa kyseessä on koko kaupungin toiseksi suurin rakennushanke heti Elolan urheilustadionin jälkeen.

Kauppahallihankkeeseen on budjetoitu lähes 13 miljoonaa euroa, ja se tulee kaupungin kassasta. Töiden on tarkoitus valmistua noin 15 kuukauden kuluttua.

Lue myös: Miljoonahanke – Fuengirolan uuden kauppahallin rakennustyöt ovat vihdoin alkamassa

Uuden kauppahallin rakennusmateriaalina käytetään mm. ristiinliimattua puu CLT puuta (Cross Laminated Timber), jota pidetään erittäin ympäristöystävällisenä ja hyvin äärimmäisiäkin sääolosuhteita kestävänä materiaalina.

Uuteen kauppahalliin tulee kaikkiaan yli 40 yritystä. Sen katutasoon rakennetaan kolme suurta sisäänkäyntiä ja 39 myyntikojua sekä suuri keskusaukio, joka saa valonsa suurista kattoikkunoista. Seuraavaan kerrokseen tulee gastrobaareja ja yrityshautomo. Halliin rakennetaan myös yleisölle avoin terassi.

Videot: Näin purkukoneet nakertavat kauppahallin seiniä

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *