Lukuaika: Miljoonahanke – Fuengirolan uuden kauppahallin rakennustyöt ovat vihdoin alkamassa

Miljoonahanke – Fuengirolan uuden kauppahallin rakennustyöt ovat vihdoin alkamassa

Modernia julkisivua hallitsee lasi ja ekologinen puu, sisälle tulee mm. 39 myyntikojua, useampi baari ja yrityshautomo.

Vuosien pyörittelyn jälkeen Fuengirolan keskustan uuden kauppahallin hanke on edennyt siihen pisteeseen, että rakennustyöt alkavat tammikuun 22. päivänä.

Tarkemmin voisi kuitenkin sanoa, että tuolloin alkavat purkutyöt. Vanha kauppahalli nimittäin puretaan ensin pois, ja sen tilalle rakennetaan kokonaan uusi, moderni ja ekologinen halli, jonka materiaalina on mm. ristiinliimattu puu CLT (Cross Laminated Timber). CLT on erittäin ympäristöystävällinen ja hyvin äärimmäisiäkin sääolosuhteita kestävä materiaali.

Koska kauppahalli on keskeisellä paikalla, jossa on ohikulkuliikennettä ympäri vuorokauden, vanhan hallin purkutöissä ei käytetä räjähteitä, vaan rakennus lyödään kasaan koneiden avulla.

Vanha kauppahalli ei Fuengirolan keskustassa enää montaa päivää seiso pystyssä.

- Mainos -

Uusi kauppahalli on erittäin merkittävä hanke sekä kaupankäynnin osalta että myöskin taloudellisesti. Myymälät ja baarit mukaan laskien uuteen kauppahalliin majoittuu yli 40 yritystä.

Uuden kauppahallin rakentamiseen on budjetoitu hieman vajaat 13 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä Elolan urheilustadionin jälkeen koko Fuengirolan toiseksi suurimman rakennushankkeen.

Työt alkavat siis vanhan hallin purkamisella maanantaina 22. tammikuuta ja 450 vuorokauden, eli vuoden ja kolmen kuukauden, kuluttua sen tilalla seisoo uusi kauppahalli.

Uuden hallin ilme on moderni niin sisältä kuin ulkoakin.

Uuteen halliin tulee katutasoon kolme suurta sisäänkäyntiä ja 39 myyntikojua sekä suuri keskusaukio, joka saa valonsa suurista kattoikkunoista. Seuraavaan (espanjalaisittain ensimmäiseen) kerrokseen tulee gastrobaareja ja yrityshautomo. Toiseen kerrokseen puolestaan tehdään yleisölle avoin terassi.

Kauppahallin alapuolella, maan alla on kaksi kerrosta lisää: yksi asiakaspysäköinnille ja toinen tavaraliikenteen lastausalueeksi. Kaikkiaan uuden kauppahallin kerrospinta-ala on yli 11.000 neliömetriä.

Fuengirolan kauppahallin paikka on keskustassa, juna-asemaa vastapäätä, Paseo Jesús Santos Rein ja Avenida Alcalde Clemente Díaz Ruiz katujen kulmauksessa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...