Lukuaika: Poliisi varoittaa ”näpelöidyistä” pankkiautomaateista

Poliisi varoittaa ”näpelöidyistä” pankkiautomaateista

Espanjan poliisin Civil Guard on viime päivinä ilmoittanut virallisella Twitter-tilillään huijauksesta, jolla varastetaan rahaa pankkiautomaateista.

Civil Guard varoittaa erityisesti turisteja ”manipuloitu rahaluukku” -huijauksesta. Maailmalla kikkaa kutsutaan ”cash trappingiksi”. Suomessakin muutama onneton rikollinen on jäänyt kiinni yrityksestään varastaa rahaa tällä keinolla.

Pankkiautomaatin rahaluukkuun kiinnitetään esimerkiksi seteliaukon suojalevyä vastaava muovilevy, jonka taakse laitetaan kaksipuolinen teippi tai jopa liimaa.

Asiakas nostaa pankkiautomaatilla rahaa, mutta setelit eivät tule ulos, koska teippi tai liima estävät.

- Mainos -

Asiakas kuvittelee automaatin olevan viallinen ja lähtee paikalta kenties kokeilemaan toista automaattia. Rikolliset palaavat poistamaan setelien ulostulon estävän levyn ja nappaavat käteisen itselleen.

Poliisi neuvoo olemaan käyttämättä pankkiautomaattia, jos on pienintäkään epäilystä siitä, että sitä on näpelöity.

Jos kuitenkin olet jo käyttänyt automaattia etkä saanut rahojasi, poliisi kehottaa sinua olemaan poistumatta paikalta ja soittamaan pankkiin tai ottamaan yhteyttä korttisi asiakaspalveluun ja ilmoittamaan tapahtuneesta.

Yleinen huijausmenetelmä pankkiautomaatilla on myös pin-koodin kyttääminen ja harhautus.

Kun automaatilla asioiva alkaa näppäillä pin-koodiaan, yrittää selän takana kyttäävä varas nähdä koodin. Sitten varas pyrkii harhauttamaan asiakkaan huomion ja nappaamaan kortin itselleen. Tili tyhjennetään pian seuraavalla automaatilla.

Harhauttaja voi myös kylmän viileästi napata rahaluukusta juuri nostamasi rahat ja poistua rauhallisesti paikalta ennen kuin edes ymmärrät, mitä tapahtui.

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...