Lukuaika: Kukkis Rajalin rajussa auto-onnettomuudessa – hengenlähtö hiuskarvan varassa

Kukkis Rajalin rajussa auto-onnettomuudessa – hengenlähtö hiuskarvan varassa

Tuttu laulaja ja sambatanssija Espanjan Aurinkorannikolta ajoi viime viikonloppuna avoautollaan alas kalliolta. Kuin ihmeen kaupalla Kukkis Rajalin selvisi rajusta onnettomuudesta vain pintahaavoilla.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
5 min lukuaika

Onnettomuus tapahtui viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Fuengirolan ja Benalmádenan rajan läheisyydessä Carvajalin rannan tuntumassa. Laulajana tunnettu Kukkis Rajalin oli matkalla kotiinsa Benalmádenaan keikalta Fuengirolan satamasta.

– Jokin suurempi varjelus oli mukana. Poliisit kertoivat jälkeenpäin, että he olivat varmoja löytävänsä kuolleen ihmisen autosta, Kukkis kertoo.

Keli oli yöllä mahdollisimman huono, vettä satoi kaatamalla.

– Ajoin kaikessa rauhassa. Vähän kaasuttaessani auto lähti vesiliirtoon enkä saanut enää oikaistua sitä tielle. Tajusin vain, että edessäni on kalliot ja niiden jälkeen jyrkkä pudotus rantaan, Kukkis kertaa dramaattista tieltä suistumistaan.

- Mainos -

– Jotenkin muistan vielä sen, kun auto lähti katon kautta pyörimään rinnettä alas. Sen jälkeen seuraavat muistikuvat ovat sairaalasta.

Onnettomuus oli niin poikkeuksellinen, että se uutisoitiin lukuisissa espanjalaisissa paikallismedioissa. Auton kerrottiin pudonneen 20 metriä alas rannalle.

Kukkiksen pieni Pontiac-avo-auto rusentui pahan kerran.

Palomiehet joutuivat avaamaan katon

Vaikkei Rajalin itse muistakaan, hän oli itse onnistunut soittamaan hälytysnumeroon ja pyytämään apua.

– Palomiehet olivat joutuneet avaamaan auton katon saadakseen minut ulos. Verta oli varmasti aika paljon, koska olin saanut otsaani melkoisen haavan tuulilasin siruista. Itse en muista mitään varsinaisesta pelastusoperaatiosta. Ensimmäinen muistikuvani ovat lääkärin pistävästi katsovat silmät sairaalassa.

”Mieheni näki rusentunen autoni Instagramissa”

Poliisit olivat ottaneet kaikki Rajalinin tavarat haltuunsa, myös puhelimen. Näin ollen hän ei pystynyt tiedottamaan tilastaan läheisilleen.

– Miehelläni Peterillä oli suuri huoli. Hän oli onnettomuushetkellä Kanariansaarilla. Fuengirola sequeja -sivulle Instagramiin oli ladattu video, jossa autoni oli selvästi tunnistettavissa. Peter oli nähnyt sen ja totta kai tunnistanut auton. Hänellä oli melkoinen paniikki, koska ei tiennyt missä olen.

KATSO video (jos video ei näy, klikkaa tästä):

 

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön 𝐅𝐔𝐄𝐍𝐆𝐈𝐑𝐎𝐋𝐀 𝐒𝐄 𝐐𝐔𝐄𝐉𝐀 (@fuengirolasequeja) jakama julkaisu

Väärällä nimellä sairaalassa

Rajalin oli kirjattu sairaalaan vahingossa väärällä nimellä, joten hänen olinpaikkansa oli lähes mahdoton selvittää. Yksi Rajalinin ystävistä oli soittanut Benalmádenan poliisiin ja kysynyt tietoja auton perusteella.

- Mainos -

Poliisit olivat soittaneet Costa del Solin sairaalaan, missä puhelu oli sattumalta päätynyt Rajalinista huolehtivalle sairaanhoitajalle. Sitä kautta läheiset alkoivat saada tietoa siitä, että Rajalin on hengissä ja vieläpä melko hyvässä kunnossa.

– Kun omat sambaenkelini Niina, Susanna ja Tuisku saapuivat sunnuntaina iltapäivällä, helpotuksen tunne oli suuri. Nyt minut on löydetty.

”Onni onnettomuudessa”

Rajalinin saamat vammat kolarista ovat hämmästyttävän vähäisiä. Muutama pintahaava kasvoissa, mustelmia jaloissa ja jäykkyyttä niskassa. Keuhkoissa on pieni ilmarakkula, joka tiettävästi poistuu itsestään lyhyessä

– Lääkärit sanoivat tutkineensa minut moneen kertaan, mutta mitään piilomurtumia tai muita ruhjeita ei löytynyt. Taisi olla aivan kirjaimellisesti onni onnettomuudessa.

Terveisiä sairaalasta! Vähäisillä vammoilla selvinnyt Kukkis aikoo perjantaina lähteä keikalle.

Poliisit ihmettelivät ”elävää haamua”

Rajalin pääsi pois sairaalasta maanantaina. Hän meni ystävänsä kanssa poliisilaitokselle noutamaan tavaroitaan.

– Ensimmäisenä onnettomuuspaikalle tulleet poliisit olivat paikalla ja he halusivat tulla katsomaan ”elävää haamua”. Poliisit sanoivat, että kannattaa seuraavaksi hankkia samanlainen auto, tavallisessa autossa henkiinjäämisen mahdollisuudet olisivat olleet varsin pienet.

Rajalin auto oli Pontiac Solstice. Kyseessä on pieni kaksipaikkainen avoauto.

– Kutsuin autoani prinsessaksi. Olin jo päättänyt luopua siitä, kilometrejä oli melkoisesti ja se oli ollut minulla todella pitkään. Auto taisi itse päättää, että kenenkään muun hoiviin se ei enää halua. Se halusi päättää elämänsä hiekkarannalle, mutta samalla se pelasti minut suojaamalla minua hurjassa pyörityksessä.

- Mainos -

Rajlin oli laittanut turvavöillä kiinni äänentoistolaitteensa etupenkille. Myös ne kaikki löytyivät ehjinä poliisin hallusta.

”Lähden perjantaina keikalle”

Vaikka onnettomuus oli todella raju, se ei jättänyt Rajalinille mitään pelkotiloja.

– Tilanne tuli niin nopeasti ja ehdin tajuta, etten voi enää tehdä mitään. Keikkamatkat jatkuvat, tosin eri autolla tästä eteenpäin.

Seuraava keikka Rajalinilla on jo tulevan perjantaina. Hän esittää silloin Tarja Leskisen kanssa Nylon Beatin ja TikTakin kappaleita Fuengirolassa ravintola Kukossa. Seuraavana viikonloppuna ovatkin vuorossa kaksipäiväiset Sambakarnevaalit.

– Perjantain keikalle joudun meikkaamaan hieman normaalia enemmän. Vasen silmäni on katkenneen verisuonen johdosta punainen ja silmänalus aivan musta. Hiusrajassa on iso vekki ja tikit, kyllä kaikki ne saadaan riittävästi piiloon, tärkeintä on, että pääsen elävänä keikalle.

Kukkis ajoi hirvikolarin Suomessa

Rajalin ei ollut ensimmäistä kertaa rajussa kolarissa. 23 vuotta sitten hän ajoi Suomessa hirvikolarin. Tuolloinkin hän selvisi melko pienin vammoin.

– Kaularanka silloin vääntyi hieman, mutta sekin on vuosien varrella korjaantunut. Myös tuosta kolarista minulla on sellainen 10-15 minuutin musta hetki, josta en muista mitään. Näin hirven tulevan auton eteen, seuraavan kerran havahduin, kun ympärilläni oli jo paljon ihmisiä ja ensiaputoimet täydessä käynnissä.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *