Samban syke vei mukanaan

Fuengirolassa järjestettiin viime viikonloppuna historian ensimmäiset suomalaisten organisoimat sambakarnevaalit. Tunnelma oli niin lähellä aitoa brasilialaista meininkiä, kuin se voi olla.

Karnevaalien taiteellisena johtajana ja organisaattorina toimi Kukkis Rajalin. Hän perusti jo syksyllä Costan sambanaiset -tanssiryhmän, jonka selkeä päämäärä oli esiintyminen karnevaaleilla.

-Näin jälkikäteen ajatellen, olen yllättynyt kuinka ison luottamuksen kaikki projektiin osallistuneet tahot minulle osoittivat. Musiikin, somistuksen, ruoan ja asujen yhtenäiseksi tarinaksi saattaminen oli pitkä projekti, kun aikaa on se puoli vuotta harjoituttaa kaikkia osa-alueita pala kerrallaan, meinaa matkalla välillä usko loppua kesken. Mutta kun se oma visio näyttäytyi juuri sellaisena kuin sen oli suunnitellut, pääsi karnevaaliviikonlopun jälkeen helpotuksen ja onnen kyyneleet, Rajalin summaa.

Käytännössä koko karnevaalien suunnittelu ohjelmaa, esiintymisasuja, ruokaa ja juomaa myöten oli Rajalinin vastuulla.

- Mainos -

-Olin jopa yllättynyt, että pystyin siihen. Eniten olin iloinen uusista sambaajista, jotka intoa hehkuen kokivat vapautumisen tunnetta tanssiessa aidon baterian tahdissa. Brassitunnelma ruokaa myöten oli niin aito kuin sen vain osasin toivoa. Kiitollisuus mukana matkalla eläjille on suuri.

Tanssia, musiikkia ja ruokaa

Sambakarnevaalien ydin on tietysti tanssi ja musiikki. Ensimmäisillä karnevaaleilla nämä osa-alueet toteutuivat monipuolisesti. Tanssin puolesta pääosassa olivat Costan sambanaiset, jotka esiintyivät molempina iltoina erilaisissa kokoonpanoissa moneen otteeseen. Väriä ja vauhtia riitti.

Musiikin puolella perjantaina kuultiin muiden muassa Kukkis Rajalinin ja JaySax saksofonitaiteilijan valloittava Carmen Miranda show. Lauantai-iltana Silen Band plays Latino hoiti livemusiikin mallikkaasti.

Yllättävin ja ehkä tunnelman luomisen kannalta tärkein elementti oli Coinista kotoisin oleva bateriaryhmä Sambagua do Rio. Tämä kahdeksanhenkinen rumpuryhmä loihti soittimistaan aitoa Etelä-Amerikan tunnelmaa ja suomalaisten sielut oli myyty ja lanteet avattu rytmikkäälle liikkeelle.

Ruoka on sambakarnevaaleilla tärkeässä roolissa. Molempina iltoina ravintola Kukkoon oli rakennettu aito brasilialainen buffet. Pöydästä löytyi erilaisia salaatteja, hedelmiä, makkaroita, pataruokia ja muita brasilialaisia erikoisuuksia.

Ruokapuolella illan kruunasi churrasco eli brasilialainen lihapöytä. Vieraileva lihamestari Peter Rajalin leikkasi näyttävästi brasilialaista picanha paistia suoraan pitkästä miekasta asiakkaiden lautasille.

-Nämä olivat ensimmäiset sambakarnevaalit. Homma ei jää tähän, karnevaalit järjestetään varmasti uudestaan viimeistään vuoden päästä. Nyt suunnitellaan sambanaisten kanssa ohjelmanumeroa naistenpäivää varten. Tervetuloa mukaan kaikki sambasta kiinnostuneet, Kukkis Rajalin rohkaisee.

- Mainos -

Tässä muutamia kuvia ja videoita karnevaaleilta.

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...