Köysi kiristyy etsintäkuulutettujen ympärillä

 

Suomen poliisin yhdyshenkilönä Espanjassa toimiva rikoskomisario Kaj Björkqvist ei ole luovuttanut toivoa löytää etsintäkuulutettuja epäiltyjä, vaikka väkivalta- ja ampuma-aserikoksesta etsintäkuulutettu Tuomo Ahonen (s. 1977) ja törkeistä petoksista epäilty Pekka Kora (s. 1979) ovat olleet esillä Aurinkorannikon Wanted-listalla jo lähes neljä vuotta.

– Meille on tullut heistä useita vihjeitä ja tiedämme suunnilleen heidän olinpaikkansa, Björkqvist kertoo.

Aikaisempien etsintäkuulutettujen kiinniottojen yhteydessä on käynyt ilmi, että Espanjan poliisi vaatii lain perusteella huomattavasti tarkemmat todisteet epäillyn sijainnista kuin Suomen poliisi. Esimerkiksi Suomen poliisi oli aikoinaan varma, missä Janne ”Nacci” Tranbergin piileskeli, mutta Espanjan poliisi ei voinut mennä kolkuttamaan ovelle. Sen sijaan he odottivat Tranbergia asunnon ulkopuolella, josta he ottivat hänet kiinni. KRP:n tieto piti paikkansa.

- Mainos -

– Etsintäkuulutetut muuttavat usein ulkonäköä harhauttaakseen viranomaisia ja jatkaakseen pakoa. Laihduttaminen on yksi tapa, Björkqvist sanoo.

Törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta epäilty Jan Salminen (s. 1985) oli jo keväällä 2019 otettuna kiinni, mutta Espanjan lain mukaan häntä ei voinut vangita, joten Salminen päästettiin odottamaan luovutusta Suomeen vapaalta jalalta. Sen koommin Salmisesta ei ole kuulunut mitään.

Uutena miehenä listalle on nostettu virolainen Marko Metsar (s. 1976).

– Hän kuuluu yhtenä epäiltynä osana kansainvälisen huumausaineiden salakuljetuksen tutkintaan. Meillä on vahva oletus siitä, että hän pakoilee Aurinkorannikolla.

KRP kertoo, että etsintäkuulutetun henkilön varman kotipaikan voi ilmoittaa suoraan Espanjan poliisille. Muut vihjetiedot taas ensisijaisesti osoitteeseen wanted.krp@poliisi.fi tai toissijaisesti KRP:n vihjepuhelimeen +358 50 440 1800.

Mika Heikkilä

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...