Jethro Rostedtin ravintola Fuengirolassa aukeaa tammikuussa

Kebab ravintola Espanjaan

Rostedt on liikemiehenä todellinen monitoimija. Hänen perustyötään on kiinteistövälitys, mutta vuosien varrella mukaan on tullut monia muitakin aloja. Televisio on työllistänyt häntä paljon, hän on ollut sekä juontajana että osallistujana lukuisissa tv-ohjelmissa. Myös ravintolabusiness on osa hänen repertuaariaan. Rostedtilla on Turussa yökerho ja kebabravintola. Kebabkonsepti on toiminut myös Tallinnassa, mutta se on tällä hetkellä pandemian aiheuttamien ongelmien vuoksi suljettuna. Tammikuussa toimelias yrittäjä avaa kebabravintolan myös Fuengirolan Los Bolichesiin.

-Vanha sananlasku ”se tuttu ja turvallinen” oli varmaan se pääsyy paikan valintaan. Lisäksi olen hyvin tietoinen siitä, että suomalaisille maistuu kunnon kebab. En tietenkään vähättele paikallista osaamista, mutta kyllä me tuomme mukanamme tuulahduksen Suomesta ja eritoten Turusta. Suomalaiset ovat pääkohderyhmänä, mutta kyllä tarkoitus on opettaa myös espanjalaiset ja muut alueella asuvat kansallisuudet nauttimaan legendaarisesta haaremin suudelma -kastikkeestamme, Rostedt vakuuttaa.

Aurinkorannikko on yrittäjälle tuttu paikka jo vuosien takaa.

-Olen viettänyt paljon aikaa aurinkorannikolla. Kaikki alkoi vuonna -98 kun olin ensimmäisen kerran Málagassa. Sitä reissua, ja krapulaa, ei hevin unohda. Paluulentomme oli muuten viimeinen lento, jossa viimeisillä penkkiriveillä sai vielä tupakoida. Olo oli kuin sirkusteltassa.

- Mainos -

Rostedtin haaveena on muuttaa pysyvämminkin Aurinkorannikolle, mutta toistaiseksi työt pitävät häntä pääosin Suomessa. Suunnitelmat etelään siirtymisestä ovat kuitenkin koko ajan käynnissä, myös perheen kanssa asiasta on keskusteltu.

-En oikein osaa sanoa millä kokoonpanolla tänne muuttaisimme. Nuorin poika on ainakin ilmaissut vahvan mielenkiinnon Espanjaan muuttoon. Näitä asioita mietiskellään kaikessa rauhassa.

Mikä Espanjassa kiehtoo?

No tietenkin aurinko ja hyvä meininki. On todella kurjaa sanoa näin, mutta Suomen ilmapiiri on mielestäni mennyt masentavampaan suuntaan. Elän itse iloisuudesta ja saan siitä valtavasti voimaa. Aurinkorannikolla ei juuri mötkötetä.

Ihan pelkkää tanssia ja auringonpaistetta ei Rostedtinkaan elämä Espanjassa ole ollut.

-Byrokratia on iskenyt rajulla tavalla tunteisiin. Espanjassa soveltuu hyvin toimintamalli: yksi asiassa päivässä. Sen enempää ei juuri pysty tekemään, olipa se sitten mitä tahansa. Espanjassa on siksi helppoa tehdä kaikki paremmin.

-Yksi mikä ärsyttää myös on totaalinen luottamuksen puute. Joka asiassa ollaan käsi ojossa, eikä hommaa ole edes aloitettu. Se on kovasti erilainen tapa kuin Suomessa.

Ravintoloitsijalta on tietysti kysyttävä ruoasta. Oletko tutustunut espanjalaisiin sapuskoihin, onko sieltä löytynyt suosikkia?

- Mainos -

Kyllä olen. Olen kiertänyt paljon ruokapaikkoja ja tasohan on todella hyvä, joskin olen tulisen ruuan ystävä ja espanjalainen ruoka ei nyt varsinaisesti ole mausteistaan kuuluisa. Suosikkeja on, tapakset ovat ihania. Paitsi ne, mihin tungetaan sardiineja. Ne eivät jostain syystä säväytä. Mikään ei kyllä voita kunnon gambas pil piliä.

Espanjalaisia Rostedt pitää iloisina ja eloisina ihmisinä. Entäpä alueen suomalaisyhteisö, miltä se on ensituntumalta vaikuttanut?

– Oikein kivalta ja yhteisölliseltäkin. Oma porukkansa on tietysti se porukka, joka kauhistelee turismia, ollessaan itsekin turisteja. Se tuppaa hieman naurattamaan. Täytyykin muuten heti miten liittyä johonkin porukkaan, Rostedt virnistää.

Jouluvalot näyttävät hyvältä palmun oksilla

-Hössötyksestä huolimatta, kyllä joulu jotenkin rauhoittaa. On aika ajatella kaikkea lämpimin ajatuksin. Tykkään nauttia glögiä perheen ja sukulaisten kesken, sellaisille hetkille ei oikein muulloin löydy aikaa.

Rostedt viettää tämän joulun perheensä kanssa Espanjan Aurinkorannikolla. Muutenkin perhe on viettänyt joulut jo pitkään poissa Suomesta.

-Ollaan tykätty katsoa jouluvaloja palmun oksilla. Jouluja olemme viimeiset 15 vuotta viettäneet ainakin USA:ssa, Sri Lankassa, Malediiveilla ja Kanarian saarilla. Aina on ollut kivaa, poikkeuksena thaimaalainen joulukinkku, joka oli tehty kuulemma kilpikonnasta.

Entäpäs joulun sanoma, puhutteleeko joulun uskonnollinen sisältö Rostedtia?

- Mainos -

– En nyt voi sanoa olevani kovin uskonnollinen, vaikka kirkkoon toki kuulunkin. Kyllä joulussakin isommassa roolissa ovat kivat joululaulut ja ihmiset.

Laulun ja ihmisten lisäksi jouluun liittyy tietysti hyvä ruoka.

-Rosolli on minun erityisherkkuni. Toki tykkään laatikoista ja kinkustakin. Tänä jouluna pääsemmekin nauttimaan suomalaisista herkuista, olemme varanneet pöydän Paseo 100 ravintolasta. Saa nähdä millaisia muistoja sieltä syntyy.

 

 

 

Antti Pekkarinen

 

https://fuengirola.fi/category/viihde/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...