Lukuaika: Kippis ja pulipuli! Andalusian kuulussa kaljakylpylässä pulikoidaan tynnyreissä

Kippis ja pulipuli! Andalusian kuulussa kaljakylpylässä pulikoidaan tynnyreissä

Beer Spa -kylpylässä saunotaan, kylvetään oluessa ja juodaan rajattomasti kaljaa. Kuulostaa melkein kuin suomalaiselta juhannukselta!

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Kippis ja pulipuli! Beer Spa -kaljakylpylässä voi sekä uida oluessa että nauttia sitä sisäisesti. Artikkelin kuvat: Beer Spa Spain.

Espanjassa olut on kylmää, hyvää ja edullista. Yksi, jos ei toinenkin, cerveza rantapäivän jälkeen viilentää mukavasti. Mutta kylpisitkö kaljassa?

Andalusiassa on keksitty ja perustettu ihan omanlaisensa kaljakylpylä: Beer Spa. Ensimmäinen mallasjuomiin erikoistunut spa avattiin Granadassa kuutisen vuotta sitten. Nyt ketju on laajentunut jo eri puolille Espanjaan: humalalta tuoksuvia kaljakylpylöitä on Cádizissa, Alicantessa, Teneriffalla, Zaharassa, Huelvan Islantillassa ja Tarragonan Saloussa.

Uusia oluenystävien paratiiseja on avautumassa muun muassa Madridiin ja Marbellaan, missä pian sijaitsee siis Fuengirolaa lähin kaljakylpylä.

Beer Spa on sisustettu keskiaikaisen tavernan tavoin. Siellä on pehmeä, hitusen hämärä valaistus, puupaneleita ja ohrasta valmistetut vuoteet sekä tietysti oluttynnyreitä, joissa kelpaa kellua ja rentoutua tuoppi kädessä.

Kaljatynnyreissä kelpaa rentoutua.
Kaljakylpylän vuoteiden ”patjat” ovat ohrasta.

- Mainos -

Kylpyvedessä on hiivaa ja humalaa

Kylpyläyhtiön mukaan vastaava konsepti on suosittu erityisesti Tšekin tasavallassa, missä oluella uskotaan olevan lukuisia terveys- ja kauneushyötyjä.

– Kylpyvesi sisältää oluen valmistuksen ainesosia, kuten hiivaa, humalaa ja ohraa, sekä stimuloivaa luonnollista tehostajaa, kuten kanelia, Beer Spa kuvailee.

– Humalan korkea piipitoisuus auttaa avaamaan ihohuokosia ja lisäämään elinvoimaa. Hiiva myös uudistaa ihoa B-ryhmän vitamiinipitoisuutensa ansiosta.

Kaljakylvyn vakuutetaan stimuloivan aineenvaihduntaa, ehkäisevän väsymystä sekä rentouttavan sisäisiä ja ulkoisia jännitteitä ja vähentävän stressiä.

Kylpylä tarjoaa myös hoitoja. Kaikissa hoidoissa, kuten kasvonaamioissa ja hieronnoissa käytetään oluesta peräisin olevia ainesosia.

Oma kaljahana tynnyrin vieressä.

Sauna ja rajattomasti olutta

Päivälippu sisältää myös oluen alkuperästä ja sen terveyshyötyjä käsittelevän kurssin.

Suomalaisia ilahduttanee tieto, että kaikissa Beer Spa -toimipaikoissa on sauna. Löylyjen jälkeenhän se olut vasta maistuukin!

Ja sitten se kaikista tärkein tieto: kylpylässä ei tarvitse vain kylpeä kaljassa, vaan sitä saa myös juoda. Beer Spa tarjoaa päivälipulla rajattomasti olutta koko päivän.

- Mainos -

Kylpytynnyreiden vieressä on nimittäin kaljahana, josta voi vapaasti liruttaa tuoppiin mallasjuomaa.

Ehkä se selittää ainakin sitä, että käynnin jälkeen tuntee stressin ja väsymyksen kadonneen… pikku kaljahiprakassahan elämä hymyilee!

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *