Karmeita lisätietoja raiskauksista epäillystä papista: huumasi naisia retkillä ja videoi tekonsa

Poliisin mukaan 34-vuotias pappismies käytti huumaamiaan naisia hyväksi esimerkiksi yhteisten retkien aikana useiden eri vuosien ajan. Rajut syytteet ovat järkyttäneet Espanjan katolista kirkkoa ja Málagan alueen seurakuntalaisia.

Useat espanjalaismediat sekä Fuengirola.fi uutisoivat tiistaina (26.9.) järkyttävistä rikossyytteistä, jotka kohdistuvat espanjalaiseen, 34-vuotiaaseen pappiin.

Seurakuntapappia epäillään lukuisista raiskauksista. Espanjan Kansallinen poliisi (Policía Nacional) tiedotti rikosepäilyistä vastikään.

Lue myös: Pappi pidätetty Vélez-Málagassa epäiltynä useista raiskauksista

Epäilty toimi aikaisemmin seurakuntapappina Melillassa, joka on Espanjalle kuuluva itsehallinnollinen kaupunki Pohjois-Afrikassa, Marokon rannikolla.

- Mainos -

Pappi siirrettiin Vélez-Málagaan vuoden alussa. Vélez-Málaga on vajaan 80 000 asukkaan kunta Málagan kaupungista nelisenkymmentä kilometriä itään päin Espanjan Aurinkorannikolla. Se tunnetaan hedelmällisenä maanviljelysseutuna.

Saarnasi vain päivää ennen pidätystä

Pappismiehelle ei osoitettu seurakuntaa, mutta hän muun muassa jakoi ehtoollisia Sierra de las Nievesin luonnonpuiston alueella sijaitsevissa El Burgon ja Yunqueran kylissä. Asukkaat ovat olleet järkyttyneitä uutisen tultua julkisuuteen.

Papin kerrotaan pitäneen viimeisimmän messunsa vain päivää ennen kuin poliisit laittoivat kirkonmiehen käsirautoihin. Pappi saarnasi 9. syyskuuta Yunquerassa.

Nyt poikkeuksellisen karmeasta tapauksesta on selvinyt lisätietoja.

Lue myös: Kaksi Marbellan paikallispoliisia tutkintavankeudessa raiskausepäilyn vuoksi

Yunqueran kylä sijaitsee vuoristossa Espanjan Andalusiassa ja komea kirkko hallitsee maisemaa.

Naisuhrit eivät muista mitään

Rikosvyyhti alkoi selvitä elokuussa, kun papin naisystävä löysi miehen tietokoneelta valokuvia ja videoita huumatuista naisista, joille tehtiin seksuaalista väkivaltaa.

Nainen ilmoitti videoista viranomaisille Melillassa. Kansallisen poliisin alaiset perhe- ja naishuollon yksiköt (UFAM) Espanjassa ovat valtakunnallisia poliisiyksiköitä, jotka ovat erikoistuneet perhe- ja seksuaaliseen väkivaltaan liittyvien rikosten ehkäisyyn ja tutkimiseen.

- Mainos -

Viranomaiset alkoivat selvittää kiintolevyn sisältöä. Videoilla oli useita puolialastomia naisia, jotka olivat nukkumassa tai jonkin rauhoittavan lääkkeen vaikutuksen alaisena ja joille mies teki seksuaalista väkivaltaa.

Tutkijat onnistuivat tunnistamaan viisi uhria.

Järkyttyneet uhrit kertoivat, etteivät he olleet tietoisia tallenteiden olemassaolosta eivätkä tienneet joutuneensa minkään seksuaalisen rikoksen uhriksi.

Lue myös: Alaikäisen suomalaistytön epäillään tulleen joukkoraiskatuksi Fuengirolassa – Espanjan poliisi ei kirjannut tapahtuneesta rikosilmoitusta

Raiskauksia tehtiin matkoilla ja jopa seurakuntatalossa

Tutkinta eteni rivakasti. Viranomaiset saivat selville, että seksuaalista väkivaltaa oli tehty eri vuosina ja eri paikoissa ja ilmeisesti kaveriporukalla tehtyjen matkojen yhteydessä.

Poliisin mukaan epäillyt raiskaukset on tehty vuosina 2017-19. Málagan maakunnasta kotoisin oleva mies vihittiin papiksi 2017.

Naisuhreille on annettu jonkinlaista ainetta, joka tyhjensi heidän tajuntansa seksuaalisen pahoinpitelyn ajaksi. Toistaiseksi ei ole voitu päätellä, millä päihteellä pidätetty pappi huumasi naisia, koska tapahtumista on kulunut niin monta vuotta.

Lähteiden mukaan osa raiskauksista tehtiin seurakuntatalossa ja pappismiehen omassa kodissa.

- Mainos -

Toistaiseksi kaikki videoilla esiintyneet uhrit on tunnistettu, vaikka kukaan heistä ei muistanut tapahtunutta. Poliisin jututtamat naiset vahvistivat tuntevansa papin ja kuuluvansa ystäväryhmään, joka kävi seurakunnan retkillä ja vietti vapaa-aikaakin toisinaan yhdessä.

Pappi aiheutti jo suhdeskandaalin Melillassa

Pappi pidätettiin syyskuun alussa. Hän ei ole halunnut tehdä yhteistyötä poliisin kanssa.

Viranomaiset eivät sulje pois mahdollisuutta, että uhreja olisi vielä enemmänkin sekä Melillassa että Andalusian  Málagassa ja Córdobassa, missä hän myös on asunut.

Katolinen seurakuntapappi nostatti viime vuonna skandaalin Melillassa, kun hän ryhtyi julkiseen, romanttiseen suhteeseen naisystävänsä kanssa. Tämä sai Málagan piispakunnan siirtämään hänet alkuvuodesta pois Melillasta ja Velez-Málagaan, missä hänelle annettiin tilaisuus ”miettiä kutsumustaan”.

Kyseinen naisystävä on juuri se henkilö, joka löysi raiskausvideot papin tietokoneelta elokuussa.

34-vuotias pappi on nyt kaltereiden takana, ja häntä syytetään ainakin yhdeksästä rikoksesta.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...