Lukuaika: Kale Puonti: ”Kuinka joku voi viettää talven asvalttikentällä ilman mitään palveluita”

Kale Puonti: ”Kuinka joku voi viettää talven asvalttikentällä ilman mitään palveluita”

Dekkaristi Kale Puonti kertoo Fuengirola.fi:n kolumnissaan hieman toisenlaisesta karavaanarielämästä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Moni Aurinkorannikolla vieraillut turisti on kiinnittänyt huomion Fuengirolan Los Bolichesin feria-alueen asvalttikentälle parkkeerattuihin asuntoautoihin. Noin 50 auton joukossa on talven aikana ollut kymmenkunta suomalaisissa rekisterikilvissä olevaa asuntoautoa, joissa majoittuu värikäs joukko Suomen kylmää talvea paenneita miehiä.

Pekka Karisen, Leo Saarioisen ja Joni Blomqvistin mukaan asvalttikenttä ei ole naisiltakaan kielletty, mutta tänä talvena aikaa vietetään vain miesporukassa. Olen kirjoittanut parikin juttua näistä mukavista kavereista ja tuskin koskaan olen saanut jutuistani niin paljon ihmetteleviä kommentteja, kuin näistä karavaanaritarinoista.

Lukijat ihmettelevät, kuinka joku voi viettää talven asvalttikentällä ilman mitään palveluita. Haastattelemieni miestenkin mukaan ihmettelijöitä ja kyselijöitä riittää lähes viikoittain. Monella kyselijällä on ollut itselläänkin haave viettää talvi asuntoautoillen jossain lämpimässä, mutta rohkeutta lähtemiseen ei vain ole ollut. Toki moni kyselijä myös ihmettelee miesten intoa saapua vuodesta toiseen asvalttikentälle, varsin tiiviisti muiden asuntoautoilijoiden kanssa.

Miesten elo alueella vaikuttaa kuitenkin oikein leppoisalta. Hyvin varustelluissa asuntoautoissa, keskellä kylää, on mukava viettää talvea pois Suomen kylmästä ilmastosta. Suomalaisyhteisölle on muodostunut rutiineja, joita noudatetaan varsin tarkasti. Aamulla kokoonnutaan läheiseen kahvilaan, josta osa lähtee pidemmälle kävelylenkille. Petankkia pelataan viikoittain ja syntymäpäiviä juhlitaan. Iltaisin heitettään tikkaa lähiravintoloissa. Miesten mukaan alkoholia käytetään erittäin kohtuudella.

- Mainos -

Olo on kadehdittavan mukavaa ja olen alkanut ymmärtämään aina vain enemmän tätä asumismuotoa. Karisen Pekalla on selkeä syy siihen, miksi feria-alueen parkkipaikalla asuminen on järkevää.

– Jos majoitut autollasi jonnekin muualle, niin olet aika yksin, eikä Mijasin leirintäalueelle edes näin iso auto mahtuisi. Täällä on paljon tuttuja ja mukava meininki eikä yksinäisiä päiviä ole, jos et itse halua vetäytyä omaan rauhaasi. Toki alueen maksuttomuus on eläkeläiselle hyvä asia. Meidän ukkoparlamentissamme on aina mukava tunnelma, vaikka ystävällismielistä naljailua on välillä ilmassa. Joskus joku mököttää, mutta lopulta asiat aina sovitaan, Karinen kertoi.

Voiko parempia syitä olla?

Pekka ajelee tätä kirjoittaessani jo kohti koti-Suomea, mutta kesän jälkeen asuntoauton nokka käännetään jälleen kohti Aurinkorannikkoa ja ukkoparlamentin aamupalavereja.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *