Kalaravintola Fuengirolassa valittiin Euroopan parhaaksi – veljekset pyydystävät itse merenelävät

Fuengirolan rantakadulla sijaitseva Los Marinos José on viiden veljeksen pyörittämä oikea "merenelävien temppeli".

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

Arvostettu kansainvälinen ravintolaopas on nimennyt Fuengirolan rantakadulla sijaitsevan perinteisen kalaravintolan koko Euroopan parhaaksi.

Opinionated About Dining (OAD) -opas listasi maanosan parhaat rennot (casual) ravintolat, ja yli 700 eurooppalaisen ravintolan listan ykköseksi nousi Carvajalin rannalla sijaitseva Los Marinos José -ravintola.

Casual Dining -tyyliseksi kutsutaan ravintoloita, jotka tarjoavat kohtalaisesti hinnoiteltuja ruokia rennossa ilmapiirissä ja pöytiin tarjoiltuna.

Sadan parhaan listalle pääsi kolme muutakin ravintolaa Espanjan Aurinkorannikolta: Hermanos Alba Málagassa on sijalla 53, Fuengirolan toinen suosikkiravintola Tánicos sijalla 65 ja Benalmádenan Parador Playa sijalla 96.

Los Marinos José -ravintolan taatusti tuoreiden meriherkkujen pöytä on vaikuttava.
Veljekset José (vas.) ja Pablo Sánchez.

- Mainos -

Los Marinos José on perheyritys, jota pyörittävät Pablo ja José Sánchez yhdessä kolmen veljensä kanssa. Paikka on kuin ”merenelävien temppeli”, sillä ravintola on erikoistunut tuoreeseen kalaan ja mereneläviin.

Ja voidakseen tarjota aina kaikkein parhaita meriherkkuja, perhe omistaa myös kalastusveneen, jolla he käyvät päivittäin kalastamassa tuoreita tarjottavia.

Ravintola on palvellut jo 30 vuoden ajan, mutta se oli pitkään remontissa ja avautui vasta alkukeväästä uudelleen.

Ravintola nousi pronssilta voittoon

Opinionated About Dining -oppaan mukaan Los Marinos José ei näytä erilaiselta kuin kymmenet muut rantaa vastapäätä olevat ravintolat Fuengirolan rantakadulla.

– Mutta astu sisään, niin löydät heti kala- ja äyriäisvalikoiman, joka voi kilpailla minkä tahansa Espanjan ravintolan kanssa. Älä missaa maukkaita paikallisia rapuja, ohutkuorisia bolosia (simpukoita) ja heidän nimikkoannostaan, viillettyä puna-ahventa. Kokonaisia kaloja, kuten meriahventa, merikrottia tai meribassia, voidaan suolata, paistaa tai friteerata. Lopeta ateriasi yhdellä parhaista fideos-annoksista (nuudeli-paella), mitä olet koskaan syönyt. Loistava viinilista, erityisesti pitkä samppanjaosio, ravintolaopas hehkuttaa.

Los Marinos José on ollut monena vuonna OAD-oppaan pronssisijalla, mutta nousi nyt ykkökseksi ohi kahden muun espanjalaisen ravintolan.

Espanjalainen gastronomia hallitsi siis kärkisijoja: toisena D’Berto (O Grove) ja Elkano (Getaria) kolmantena.

Euroopan paras casual-ravintola sijaitsee Carvajalin rannan kohdalla Fuengirolassa.

- Mainos -

Opinionated About Dining alkoi blogina, mutta on kasvanut arvostetuksi kansainväliseksi oppaaksi. Newyorkilainen Steve Plotnicki perusti sen hieman yli vuosikymmen sitten jakaakseen ruokailukokemuksiaan. Hän halusi kuitenkin mennä pidemmälle, ja omien mielipiteidensä sijaan hän alkoi tarjota lähes 8.000 äänestäjän suorittamien kyselyjen tuloksia.

Nykyään äänestysjärjestelmän perustana on äänestäjän kokemus. Näitä kokeneita ruokakriitikoita on ympäri maailmaa tuhansia.

– Sanaton…. Mikäs sen parempaa kuin aloittaa viikko näillä uutisilla! ravintola fiilisteli somessa voittoaan.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *