Blogi

Jyrki Katainen

Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen vierailee Aurinkorannikolla viikon kuluttua. Hän johtaa kansalaisdialogiksi nimettyä tilaisuutta Fuengirolan Palacio de la Pazissa perjantaina 8.2. klo 15.30. Keskustelun otsikko on vaatimattomasti Euroopan tulevaisuus. Ihan kauheasti laajempaa otsikkoa on vaikea keksiä.

Se, että EU:n korkeat johtajat jalkautuvat kansan keskuuteen keskustelemaan näin suurista kysymyksistä on arvostettavaa. Medioiden välityksellä viesti usein värittyy tai ainakin valikoituu. Nyt Aurinkorannikon suomalaisilla on aito mahdollisuus esittää kysymyksiä ja ideoita ihmiselle, joka oikeasti pystyy vaikuttamaan. Viekö Katainen viestiä eteenpäin, on toinen kysymys, mutta ainakin hän kuulee, mikä kansaa askarruttaa.

Monelle meistä suomalaisista Jyrki Katainen on ristiriitaisia tunteita herättävä poliitikko. Monen mielestä Katainen petti kansan lähtiessään kesken pääministeriyskauden kotimaan ongelmia karkuun Brysseliin. Kaikilla on oikeus mielipiteeseensä, mutta EU-komissioissa Katainen on vaikuttanut Suomen asioihin enemmän kuin kotimaan areenoilla olisi ylipäätään ollut mahdollista.

Suomen politiikassa näkyvimmän työn Katainen teki Kokoomuksen puheenjohtajana. Hänen kaudellaan pappi ja kypärä poistuivat Kokoomuksen imagosta, puolueesta tuli patakonservatiivisista arvoista vapaa liberaali poliittinen liike. Tehtävä ei varmasti ollut helppo, muutosvastarintaa löytyi, eikä se vieläkään ole Kokoomuksen sisällä täysin laantunut.

Katainen on tunteita herättävä persoona. Esimerkiksi Facebookissa kommenttiryöppy oli melkoinen, kun Aurinkorannikon vierailu julkistettiin. Ehkäpä juuri siksi ensi perjantaina kannattaa lähteä Palacio de la Paziin kokemaan vallan huumaa.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa