Blogi

Leffassa ulkomailla

2000-luvun alussa olimme vaimoni kanssa reppureissussa Thaimaassa. Silloin oli vallalla sellainen kummallinen tapa, että reissaajat kerääntyivät iltaisin johonkin paikalliseen baariin katsomaan valkokankaalta huonoja piraattikopioita uusimmista Hollywood-elokuvista.

Itsekin tulin ainakin Tomppa Cruisen Minority Reportin katsoneeksi tuollaisena sinisävyisenä, käsivaralta kuvattuna suherona. Ei ollut hääviä.

Sen sijaan hyvinkin hääviä oli, kun kävin viime tiistaina Fuengirolan Cine Alfilissa katsomassa Juice-elokuvan. Lähes salin täydeltä suomalaisia katsomassa suomalaista elokuvaa. Kun se tuntuu eksoottiselta, tietää olevansa korttelia kauempana kotipitäjästään.

Iso osa elokuvasta on kuvattu Tampereella, missä oma kotikin ehti olla parikymmentä vuotta. Kun leffassa Juice käveli tyttöystävänsä kanssa Palomäentiellä, saatoin melkein nähdä talon jossa joskus muinoin asuimme. Oli siellä muitakin tuttuja paikkoja, mutta ei nyt paljasteta kaikkea.

Kun vuodenvaihteessa haastattelin nimiroolia esittänyttä Riku Niemistä, hän kertoi saaneensa Juicen lähipiiriltä kiitosta roolityöstään. Elokuvan nähtyäni en ihmettele lainkaan.

Kaiken kaikkiaan koko leffakokemus oli erittäin positiivinen. On hienoa, että FEY tekee tällaista kulttuurityötä tuomalla suomalaisia elokuvia suomalaisten katsottavaksi.

Käykäähän ihmiset leffassa.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa