Lukuaika: Juha Laitila imitoi nyt myös Alexander Stubbia

Juha Laitila imitoi nyt myös Alexander Stubbia

Pitkän linjan imitaattori Juha Laitila kertoo Fuengirola.fi:n haastattelussa, että hahmogalleriaa päivitetään aina kun aihetta ilmenee. Myös tuore tasavallan presidentti on työn alla.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
4 min lukuaika
Juha Laitilan 70v juhlashow rantautuu maaliskuussa Fuengirolaan.

Viihteen moniottelija on termi, joka on saattanut vuosien saatossa hieman kulua taajassa käytössä, mutta vaikea on kuvitella kehen nimike paremmin osuisi kuin Juha Laitilaan. Tai vastaavasti, mikä yksittäinen nimike häntä kuvaisi paremmin.

Viime syksynä 70 vuoden ikään ehtinyt Laitila on nähty ja kuultu estradeilla, televisiossa, radiossa ja jokseenkin joka sortin tallenteilla c-kaseteista dvd-levyihin. Imitaattori, koomikko, näyttelijä, käsikirjoittaja, laulaja, ja lauluntekijä. Muun muassa näitä hattuja Juha on päässään pitänyt ja pitää.

Aurinkorannikon suomalaisten iloksi Juha on vieraillut myös Andalusian auringon alla viihdytystehtävissä, ja tulee tänne taas tässä maaliskuussa.

Juuri tällä hetkellä mies kuitenkin kertoo olevansa jopa hieman oudossa kiireettömässä tilassa.

- Mainos -

– Tänne kuuluu tällaista mukavaa ”eläkeläisen” oloa, Juha kertoo puhelimitse Fuengirola.fi lehdelle. Eläkeläisen -sanaa hän kuitenkin painottaa tavalla, joka antaa ymmärtää, ettei elo ole ihan pelkkää oleskelua.

– Yleensä tässä kohtaa kevättä on kova tohina päällä, kun tehdään kesäteatterin esitystä. Mutta tänä vuonna ei itselläni pitkästä aikaa ole kesäteatteria tekeillä, joten sikäli on jopa oudon rauhallista, koomikko myhäilee.

Imitaattoreiden kermaan

Viimeistään 90-luvun tv-ohjelmien kautta Juha Laitila tuli suurelle yleisölle tutuksi yhtenä Suomen eturivin imitaattoreista. Yhdessä Joonas Myllyveräjän, Jukka Laaksosen ja lyhemmän aikaa myös Jukka Puotilan, kanssa tehdyt sketsiohjelmat ovat hyvin kaikilla tiedossa ja muistissa.

Kiitos ja Hyvästi, Huuliveikot ja Huuliveikkojen paluu mainittakoon vain muutamana esimerkkinä.

Imitaatio on edelleen oleellinen osa Laitilan esityksiä. Hänen mukaansa hahmogallerian päivittämisessä on nykyään omat haasteensa.

Kitara on pysynyt hyvin Laitilan kädessä koko uran ajan.

– Esimerkiksi poliitikot ovat nykyään käyneet kaikki samat esiintymiskoulut ja sitä myötä myös puhuvat samalla tavalla. Sellaisia persoonallisia puhetapoja kuin ennen kuuli paljon, ei enää oikein ole. Kaikki särmät on hiottu pois.

Esimerkkinä hän mainitsee tuoreen tasavallan presidentin, Alexander Stubbin.

– Stubb on aiemmin esiintynyt jutussani sivuhenkilönä, mutta nyt tietysti presidentistä pitää ottaa enemmän irti. Hänen puhettaan pitää edelleen vähän hakea, sekin on niin hiottua. Hänellä on kuitenkin kotikieli ruotsi, joten ehkäpä sitä kautta löytyy sopiva tartuntapinta, Juha aprikoi.

- Mainos -

Sleepparit ja Danny

Juha Laitila on leimautunut koomikoksi ja imitaattoriksi jopa siinä määrin, että kaikki eivät välttämättä tiedä lainkaan, että hänen ensikosketuksensa viihteen maailmaan tuli musiikin kautta.

– Ensimmäinen maksettu musiikkikeikkani oli 14-vuotiaana lauluyhtyeen riveissä, hän muistaa.

Viimeistään 70-luvun puolivälissä, kun Laitila oli hieman päälle parikymppinen, kävi selväksi, että musiikki ja viihde oli tullut miehen elämään jäädäkseen.

– Vuoden 1975 kesän esiinnyin legendaarisen Sleepy Sleepersin riveissä kitaristina. Se oli monessakin suhteessa unohtumaton kokemus, Juha hekottelee.

Räyhärock ryhmänä tunnetun Sleeppareiden lisäksi Laitila oli samoihin aikoihin mukana myös hieman toisenlaisessa rock-instituutiossa, nimittäin Danny-show’ssa. Siinä Laitila oli alkuun mm. miksaajana, ja myöhemmin itsensä Dannyn kitarateknikkona.

– Siihen liittyykin ihan hauska tarina, Laitila huikkaa.

– Kun Danny sanoi että tästä lähtien olen hänen kitarateknikkonsa, en oikein tiennyt mitä se tarkoittaa. Niinpä kysyin että mitäs se sellainen kitarateknikko sitten tekee.

Ja Dannyhän selvensi.

- Mainos -

– Danny sanoi, että ”kun lopetan kitaran soittamisen, ojennan kitaran sivulleni ja sinulla on 20 sekuntia aikaa napata se kädestäni. Muuten tiputan sen maahan ja sinä maksat”, Laitila muistelee huvittuneena.

Mutta ei tullut Juhalle laskua kitaroista, joten homma hoitui.

70v juhlashow

Maaliskuussa, tarkemmin sanottuna 12.3. viihteen maestron Juha Laitila Show on nähtävissä ja koettavissa Aurinkorannikolla, ravintola Kukossa, Fuengrirolassa. Esitys on samalla taiteilijan 70v juhlashow.

– Esitys sisältää totta kai imitaatiota, mutta nykyään kerron mielelläni tarinoita näistä henkilöistä, sen sijaan että vain imitoisin heitä, Laitila kuvailee.

– Luvassa on myös muistoja vuosikymmenten varrelta, hän vinkkaa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *