Lukuaika: Jo 300 ihmistä evakuoitu tulen tieltä – voimakas tuuli hankaloittaa sammutusta

Jo 300 ihmistä evakuoitu tulen tieltä – voimakas tuuli hankaloittaa sammutusta

Mijasin kunnan alueella riehuva maastopalo on ajanut jo yli 300 ihmistä evakkoon kotoaan. Viimeisimpänä evakuoitiin Mijas Golfin asuinalue ennakoivana toimenpiteenä.

Viisi lentokonetta ja lähes 100 maapalopelastajaa ovat edelleen taistelemassa tulipaloa vastaan, mutta heidän tehtäväänsä vaikeuttaa jopa 80 km/h tuulenpuuskat sunnuntai-iltapäivänä Espanjan Aurinkorannikolla.

Andalusian maastopaloihin erikoistunut pelastusyksikkö (Plan Infoca) ilmoitti varhain sunnuntaiaamuna (12.11.), että tuli oli syttynyt Venta los Condesin alueella noin neljältä aamulla. Se on pikkuhiljaa levinnyt lähinnä Valtocadon alueelle Mijasissa.

Lue myös: Maastopalo riehuu Mijas Pueblon alueella – savu haisee Aurinkorannikolla

- Mainos -

Valtocadon Lisäksi Rincón del Hinojal, Lomas del Flamenco ja Mijas Golfin pohjoinen osa (Condesa, Lago Mar Golf, Golf Zenit ja Pueblo Mijitas) on evakuoitu ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä. Evakoitujen kokonaisluku on yli 300.

Plan Infocan erikoisryhmien lisäksi Mijasin, Fuengirolan, Marbellan ja Benalmádenan vakituiset palomiehet ovat paikalla; samoin kuin Guardia Civil, Kansallinen poliisi, paikallinen poliisi, 061 terveyspalvelut, Punainen Risti, Siviilisuojeluvapaaehtoiset ja GREA pelastusryhmät.

Tulen edetessä alueella asuvia ihmisiä on jouduttu hoitamaan savun aiheuttamien hengitysvaikeuksien vuoksi, ja A-387-tie, joka yhdistää Alhaurín el Granden ja Fuengirolan, pysyy suljettuna molempiin suuntiin.

Sääolosuhteet eivät ole suotuisimmat taistelussa alueella riehuvaa tulipaloa vastaan. Voimakas tuuli yhdessä erittäin alhaisen suhteellisen kosteuden kanssa vaikeuttaa palomiehistön työtä, Plan Infoca kertoo.

Lue myös: Satu Ahonen heräsi hurjaan maastopaloon Mijasissa: ”Liekit loimusivat aivan pihamme vieressä”

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...