Pähkinät 34/23

1. Minkä tittelin näyttelijä Patrick Dempsey voitti tällä viikolla?

2. Kuka valitsee tämän vuoden kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan?

3. Kuinka monessa peräkkäisessä ottelussa Lauri Markkanen on heittänyt vähintään neljä kolmen pisteen heittoa?

4. Missä lajissa Martti Puumalainen voitti viime viikonloppuna EM-kultaa?

- Mainos -

5. Kuka tunnettu suomalainen laulaja voitti 9-vuotiaana Staraoken?

6. Mikä helsinkiläisravintola valittiin vuoden parhaaksi suomalaiseksi ravintolaksi Kauppalehti Option arvostelussa?

7. Kuka suomalainen avasi ensimmäisen kukkakaupan Málagan Plaza de las Floresille (Kukka-aukio)?

8. Koska Fuengirolassa järjestettiin ensimmäiset Kansainväliset päivät?

9. Mikä on Echo-palvelu?

10. Missä rakennettiin maailman suurin risteilyalus Icons of the Seas?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Vuoden seksikkäin mies

Patrick Dempsey, 57, on pitkän linjan näyttelijä, joka muistetaan parhaiten Greyn Anatomiasta. Yhdysvaltalainen People-lehti on valinnut Vuoden seksikkäimmän miehen jo vuodesta 1985 alkaen, jolloin titteli meni näyttelijä Mel Gibsonille.

2. Professori Jorma Uotinen

Tanssitaiteilija kauhistui, kun hänelle kerrottiin, että tehtävänä on lukea kuusi kirjaa 20 päivässä. Viimeaikaiseksi suosikkikirjailijaksi Uotinen mainitsee ranskalaisen Édouard Louis’n. Tietokirjallisuuden Finlandian valitsee kirjailija Linda Liukas ja nuortenkirjallisuuden palkinnon muusikko Herra Ylppö.

3. Seitsemässä

Se on myös NBA:n ennätys. Putki katkesi tällä viikolla, kun Markkanen jäi ”vain” kolmeen kolmoseen. Markkanen on heittänyt tällä kaudella NBA:ssa toiseksi eniten kolmen pisteen heittoja.

4. Judossa

Puumalainen on ensimmäinen judon suomalainen EM-mitalisti 30 vuoteen. Hän voitti judon yli satakiloisten sarjan. Puumalainen tasoitti loppuottelun vasta seitsemän sekuntia ennen loppua. Suomalainen ratkaisi voiton itselleen jatkoajalla.

- Mainos -

5. Diandra Flores

Flores voitti Staraoken kolmannen kauden vuonna 2004. Vuonna 2012 oli vuorossa Idols-kilpailun voitto. Tänä päivänä Flores on yksi Elämäni biisi -ohjelman vakioartisteista.

6. Palace

Palacella on yksi Michelin-tähti, mutta Option ravintolakriitikoiden mukaan niitä pitäisi olla kaksi. Toiseksi lehti valitsi Michelin-tähtiravintolan Grönin. Yksi tähti on myös turkulaisella Kaskis-ravintolalla, joka sijoittui kolmanneksi.

7. Eversti Reino Hallamaa

Tai oikeastaan Hallamaa avasi neilikkakaupan espanjalaisella nimellään Ricardo Palma. Hallamaa haki Hollannista neilikan siemeniä ja alkoi kasvattaa niitä 1950-luvulla. Samalla hän perusti kaksi kukkakauppaa, toisen Torremolinosiin ja toisen Málagaan, jonka mukaan aukio nimettiin Plaza de las Floresiksi.

8. 1994

Fuengirolan ensimmäiset Kansainväliset päivät järjestettiin nimellä Feria Internacional de Fuengirola 4. joulukuuta 1994. Idea oli sama kuin vieläkin eli tutustua eri maiden kulttuuriin ja makuihin. Kansainvälisiä päiviä, nykyään Feria Internacional de los Paises, on vietetty jo 27 kertaa, koska juhlat jäivät kaksi kertaa pitämättä koronan takia.

9. Sosiaalinen media

Se on tiettävästi maailman vanhin toiminnassa oleva sosiaalinen media. Echo (East Coast Hang Out) aloitti toimintansa jo 1990. Se on tekstipohjainen sosiaalinen media, jossa voi puhua vaikkapa kirjallisuudesta muiden ihmisten kanssa.

10. Turun telakalla

Royal Caribbean -yhtiön alusta testataan parhaillaan Turun saaristossa. Se kulkee nesteytetyllä maakaasulla eli LNG:llä. Se lähtee neitsytmatkalleen Miamista 27. tammikuuta. Yhtiö on tilannut Meyerin Pernon telakalta myös kaksi muuta samankokoista alusta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...