Maastopalo riehuu Mijas Pueblon alueella – savu haisee Aurinkorannikolla

Palomiehet ja helikopterit sammuttavat sunnuntaiaamuna syttynyttä tulipaloa Valtocadon alueella Mijas Pueblossa.

Fuengirolan liepeillä Espanjan Aurinkorannikolla riehuu maastopalo. Viranomaiset kertovat, että liekit havaittiin sunnuntaina (12.11.) kello aamuneljältä.

Mijasin palomiehet taistelevat liekkejä vastaan. Myös Andalusian metsä- ja maastopaloihin erikoistunut sammutusryhmä Infoca on lähettänyt apuun kaksi raskasta helikopteria (K70, K40, Superpuma) sekä viisi metsäpalomiesryhmää ja kolme ajoneuvoa.

Myös poliisi, terveysviranomaiset ja Punainen Risti ovat kiirehtineet apuun.

Valtatie A-387 kilometrien 0 ja 9,5 välillä molempiin suuntiin on suljettu. Viranomaiset kehottavat valitsemaan tien A-7053, jos joudut matkustamaan alueella.

- Mainos -

Andalusian hätäkeskus vahvisti sunnuntaiaamuna kello 7.44, että Valtocadon alueella on voimassa 1-vakavuustaso. Evakuointikeskus on Osunillasin urheilukeskuksessa ja tie A-387 on suljettu alueella.

Kymmeniä asukkaita evakuoitu

Alueella puhaltava kova tuuli ei helpota Valtocadolla työskentelevien joukkojen sammutusoperaatiota. Maasto on myös hyvin kuivaa.

Savunhaju tuntuu Fuengirolassa ja muualla rannikolla saakka.

Komentopaikka on perustettu Osunillasin urheiluhalliin, minne myös alueen asukkaita evakuoidaan. Paikka sijaitsee Benalmádenasta Mijasiin johtavan tien varrella.

Aamuyön tunteina palon kajo näkyi Mijas Pueblon maisemissa. Kuva: Infoca.

Palo riehuu Venta Los Condesin alueella Valtocadossa. Andalusian hätäkeskus kertoo, että yli sata ihmistä on evakoitu ennaltaehkäisevästi paloa lähinnä olevista kodeista. Useat ihmiset ovat kärsineet hengitysvaikeuksista savun takia.

Pelastusviranomaiset jatkavat joidenkin talojen evakuointia ja vanhusten evakuointia tuhoalueilta.

Viranomaiset ovat antaneet maastopalolle nyt tason 1 vakavuustason, kun korkein on 3.

Uutinen täydentyy.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...