Tuli saatu hallintaan, ihmiset voivat palata koteihinsa

Mijasissa koko sunnuntaina riehunut maastopalo on viimein saatu hallintaan. Vakavilta henkilövahingoilta välttyttiin, evakuoidut ihmiset voivat nyt palata takaisin koteihinsa.

Tilanne on julistettu hallituksen ohjeiden mukaisesti vakavaksi. Pelaastustoimia johtanut Antonio Sanz on kertonut, että palo on ollut hyvin monimutkainen sen sijainnin takia (metsäalueella ja asuinalueilla), voimakkaiden tuulenpuuskien (jopa 80 kilometriä tunnissa) ja korkeiden lämpötilojen alhaisen kosteuden vuoksi.

Lue myös: https://fuengirola.fi/jo-300-ihmista-evakuoitu-tulen-tielta-voimakas-tuuli-hankaloittaa-sammutusta/

Yhteensä 300 ihmistä on evakuoitu, joista 200 varotoimenpiteenä. Yli 250 henkilön joukko on osallistunut pelastustoimiin, ja he ovat onnistuneet estämään tulipalon leviämisen useampiin asuinalueisiin. Infocan suunnitelman joukkojen lisäksi Mijasin, Fuengirolan, Benalmádenan ja Marbellan palomiehet ovat osallistuneet toimiin, samoin kuin Málagan maakunnan palokuntien yhteistyöelimet.

Mijasin pormestari Ana Mata vastaili median kysymyksiin, kun palo oli saatu hallintaan.

- Mainos -

Tilanne kehittyy suotuisasti, vaikka toiminta jatkuu koko yön eri puolilta Andalusiaa saapuneiden Infocan joukkojen avulla. Kaupunki pitää koko yön voimassa hätätilanteen varasuunnitelman.

A-387-tie on edelleen suljettu liikenteeltä. Yksi asunto tuhoutui palossa täysin, neljä autoa ja joitakin asuntojen ympäryksiä on vaurioitunut.

Mijasin kaupunki perustaa huomenna kansalaisille suunnatun pisteen, jossa palon vaikutuksista kärsineet voivat raportoida aiheutuneista aineellisista vahingoista. Kaupunginjohtaja Ana C. Mata on kiittänyt kaikkien toimintaan osallistuneiden, vapaaehtoisten ja henkilöstön työtä samoin kuin kaupunkeja, jotka ovat tarjonneet apuaan; Punainen Risti, Siviilisuoja, FFC:n siivouspalvelu ja operatiiviset palvelut.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...