Jalkapalloilija Álvaro, 18, kuoli sähköiskuun juna-asemalla – tragedian yksityiskohdat julki

Espanjaa kohauttanut nuoren jalkapalloilijan traaginen kuolema Sevillassa on saatu selvitettyä. 18-vuotias insinööriopiskelija Álvaro Prieto sai 3 500 voltin sähköiskun yrittäessään päästä kotiinsa.

Espanjan Andalusian pääkaupungissa Sevillassa tapahtunut murhenäytelmä on noussut uutisotsikohin ympäri Eurooppaa.

Nyt tragedian yksityiskohdat on julkistettu. Nuoren miehen kuolemaan johtanut tapahtumaketju oli surullinen ja huonon tuurinkin sävyttämä. Rikoksesta ei ollut kyse, vaan murheellisesta onnettomuudesta.

Lue myös: Cordobalaispojan ruumis löytyi suorassa tv-lähetyksessä

Viimein ilta ystävien kanssa

Álvaro Prieto, 18,  opiskeli insinööriksi ja pelasi jalkapalloa Córdoba CF:n juniorijoukkueessa. Häntä pidettiin hyvin lupaavana jalkapalloilija.

- Mainos -

Córdobalaisnuori oli viime keskiviikkona (11.10.) vietttämässä iloista iltaa ystäviensä kanssa sevillalaisessa Theatre-yökerhossa, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Sevillan Santa Justa -päärautatieasemalta.

Santa Justan rautatieasemalla Álvaron jäljet katosivat – ja hänen maallinen matkansa päättyi.

Myöhästyi junasta, kännykästä loppui akku

Diskoillan jälkeen Álvaro oli torstaina (12.10.) palaamassa takaisin kotiin. Hän käveli Santa Justan asemalle, mutta ei koskaan päässyt klo 7.35 lähteneeseen junaan, johon hänellä oli lippu. Nuorukaisella oli matkapuhelimesta akku loppunut, eikä hän kyennyt näyttämään lippuaan, minkä vuoksi häntä ei päästetty kyytiin.

Álvaro yritti päästä vielä kello 8.55 lähteneeseen toiseen junaan, joka kulki Sevillasta Córdobaan, mutta aseman turvamiehet häätivät hänet pois. Poliisin mukaan Álvaro käyttäytyi koko ajan kohteliaasti.

Hänellä ei ollut käteistä rahaa tai matkapuhelimen laturia, joten nuorukainen ei saanut ostettua uutta junalippua.

Kello 9.30 aseman valvontakamera tallensi, kuinka Álvaro käveli pois juna-asemalta.

Santa Justa on Sevillan päärautatieasema.

Álvaro kapusi junan katolle ja kuoli

Nuoren jalkapalloilijan elämä päättyi viime torstaina klo 10. Ajankohta on tarkasti tiedossa, koska juna-aseman läheisyydessä sijaitsevan huoltoaseman valvontakamera kuvasi kuoleman.

- Mainos -

Polisiin mukaan Álvaro oli palanut asemalle, päättänyt tuntemattomista syistä kiivetä varikolla olleen junan katolle ja koskettanut ilmeisen vahingossa 3 500 voltin virtaa kuljettavaa ilmajohtoa tai virroitinta.

Nuorukainen sai surmansa välittömästi.

Viereinen Cepsa-huoltoaseman kamera tallensi tapahtuneen, ja tämän perusteella viranomaiset ovat kyenneet selvittämään tarkasti Álvaron kuolinsyyn ja -ajan.

Álvaro Prieto oli lupaava jalkapalloilija. Kuva: Córdoba CF.

Suora aamutv-lähetys paljasti ruumiin

Ruumis jäi junan katolle päiviksi ja nuorta jalkapalloilijaa etsitiin kuumeisesti torstaista lähtien.

Maanantaiaamuna (16.10.) ruumis löytyi järkyttävällä tavalla, kun TVE-kanavan suorassa aamulähetyksessä kameran kuviin osui junanvaunujen välissä ollut ruumis.

Poliisin mukaan Álvaron ruumis putosi kapeaan vaunujen väliseen tasoon vasta aikaisin maanantaina, kun junaa siirrettiin toisen tieltä.

Viranomaiset eivät tiedä, miksi Álvaro oli kavunnut varikolla olleen rikkoontuneen junanvaunun katolle. Vaunu oli kaukana varsinaiselta asemalaiturilta.

 

- Mainos -

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...