Lukuaika: Oho! Sadetta ja tuulta luvassa loppuviikolle – myräkkä iski jo Sevillaan

Oho! Sadetta ja tuulta luvassa loppuviikolle – myräkkä iski jo Sevillaan

Espanjan Andalusiaan ennustetaan torstaille ja perjantaille tuulista ja sateista säätä, mutta rannikko säästynee pahimmalta myräkältä.

Poikkeuksellisen korkeat lokakuiset lämpötilat ovat jäämässä historiaan, ja nyt Espanjan Aurinkorannikon sää on muuttumassa syksyisemmäksi.

Toki lämpötilat pysyvät yhä Suomen kesän numeroissa, mutta sää on loppuviikon ajan epävakaista.

Lue myös: Lokakuu alkoi uudella lämpöennätyksellä Andalusiassa: 38,2 astetta

Espanjan ilmatieteen laitoksen (Aemet) mukaan tuulet voimistuvat, ja torstaina ja perjantaina esimerkiksi Fuengirolassa tuulen voimakkuus voi kovimmillaan olla jopa 40 kilometriä tunnissa.

- Mainos -

Torstaiksi on luvassa myös sadetta suomalaisten suosimalle rannikkokaistalle. Sademäärän odotetaan kuitenkin jäävän Aurinkorannikolla vähäisemmäksi kuin muualla.

 

Fuengirolan sääennuste: keskiviikkona on poutaista, mutta tuulet voimistuvat jo. Torstaina satelee vettä ja tuulee kovasti puuskissa. Perjantaina tuuli hivenen rauhoittuu ja sade lakkaa. Viikonloppu näyttää taas aurinkoisen lempeältä.

Keltainen ja oranssi varoitus

Pahimmat myräkät jäävät sisämaahan ja itäiseen Andalusiaan.

Esimerkiksi Rondan, Antequera ja Axarquían alueelle ennustetaan reilun 20 millimetrin sadekertymää. Se ei ole mikään rankkasade, mutta kaikki sade on toki tarpeen kuivuuden riivaamassa Espanjassa.

Ilmatieteen laitos on antanut Málagan maakuntaan keltaisen varoituksen torstain iltapäiväksi, ja varoitus muuttuu oranssiksi iltaan mennessä (ennuste ke-aamuna 18.10.). Varoitus johtuu kovista tuulenpuuskista ja sateesta.

Espanjan ilmatieteen laitoksen (Aemet) varoituskartta Andalusian alueelle torstaiksi 19.10. Málagan maakunnassa varoitus muuttuu to klo 12 keltaiseksi ja klo 18 oranssiksi.

Puita kaatui ja kellarit tulvivat Sevillassa

Esimakua lokamyräkästä saatiin tiistaina (17.10.) Andalusian pääkaupungissa Sevillassa, missä kova tuuli ja sade aiheuttivat lukuisia hälytyksiä. Hätäkeskukseen tulvi yli 90 ilmoitusta.

Eniten harmia aiheuttivat kaatuneet puut, oksat ja sähköjohdot, jotka katkaisivat liikennettä lukuisilla teillä ja kaduilla. Painavia oksia rysähti myös autojen päälle. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Kaatuneet puunoksat aiheuttivat vahinkoja Sevillassa, Espanjan Andalusiassa tiistaina 17.10.

Lisäksi rankasti ryöpynnyt sade sai monissa kodeissa ja liiketiloissa kellarit tulvimaan. Vesivahinkoja kirjattiin Sevillan ohella Cádizissa, Huelvassa ja Córdobassa.

- Mainos -

Andalusian hätäkeskus 112 kirjasi keskiviikon myräkästä yhteensä yli 150 hälytystä läntisen Andalusian alueelta.

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...