Lukuaika: Itämainen herhiläinen aiheuttaa jo päänsärkyä viljelijöille

Itämainen herhiläinen aiheuttaa jo päänsärkyä viljelijöille

Aurinkorannikon alueelle aggressiivisesti levinnyt haitallinen vieraslaji verottaa jo nyt viljelijöiden satoja useammallakin tavalla.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
1 min lukuaika
Itämainen herhiläinen.

Päättyneen kesän aikana itämainen herhiläinen (Vespa orientalis) näyttää asettuneen Aurinkorannikolle ja lähiseuduille valitettavan tukevasti. Havaintoja lajista tehdään jatkuvasti lisää, ja nyt sen olemassaolon alkavat tuntea myös alueen maanviljelijät.

Itämaiset herhiläiset aiheuttavat monenlaista haittaa. Ensinnäkin aggressiivisena lajina ne voivat hyökätä töissään olevien maanviljelijöiden kimppuun.

Lue myös: Pelätty herhiläinen on levittäytynyt myös Aurinkorannikolle – katso kuvat ja videot

Konkreettista tulonmenetystä itämaiset herhiläiset aiheuttavat jo nyt, sillä ne syövät puissa olevia kypsiä hedelmiä, esimerkiksi viinirypäleitä. Rei’ille syödyt hedelmät eivät tietenkään kelpaa myyntiin, vaan päätyvät roskiin.

- Mainos -

Lisäksi Itämaiset herhiläiset hyökkäävät aggressiivisesti mehiläisten kimppuun. Tällä on tietysti taas useita negatiivisia seurauksia. Hunajantuottajat ovat pulassa kun heidän elantoonsa isketään ja kaikkinainen maanviljely kärsii kun tärkeimpiä pölyttäjiä tuhoutuu.

Lue myös: Itämainen herhiläinen on levinnyt myös Fuengirolaan

Málagan seudun maanviljelijät vaativatkin päättäjiltä nyt ripeitä toimia tämän haitallisen vieraslajin kontrolloimiseksi.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *