Huoletonta lomanviettoa

Ansaitut kesälomat lähestyvät tai ovat jo meneillään Aurinkorannikolla. Haluan muistuttaa muutamasta perussäännöstä, joiden ansiosta voit viettää täällä huoletonta lomaa. Muista ottaa matkalle lähtiessäsi mukaasi passin lisäksi eurooppalainen sairaanhoitokortti sekä hommaa matkavakuutus. Ota kaikista dokumenteista kopiot. Jos laitat matkalaukun lentokoneen ruumaan, jätä käsimatkatavaroihin ainakin lääkkeet ja yksi vaatekerta, siltä varalta, että laukku ei saavu kanssasi samalla lennolla perille.

Kuljeta erityisesti julkisissa kulkuneuvoissa ja väkijoukoissa laukkua/reppua vartalosi etupuolella, äläkä laita lompakkoa tai kännykkää takataskuun. Ole tarkkana nostaessasi rahaa pankkiautomaatista, ettei kukaan seuraa sinua sivusta. Älä säilytä kaikkia rahoja ja korttia samassa paikassa. Kuljeta mukanasi kaupungilla ja rannalla passin kopiota, älä alkuperäistä passia. Käytä hotellien tallelokeroita. Älä jätä tavaroitasi vahtimatta esim. rannalla tai ravintoloissa. Mieti, mitä postaat sosiaaliseen mediaan lomasuunnitelmistasi. Älä liiku yöaikaan yksin tai päihtyneenä syrjäisillä kaduilla tai rannalla. Jos vuokraat auton, älä jätä sinne näkyville arvotavaraa kuten kameroita, puhelimia, kannettavia tietokoneita. Kalliita koruja ja kelloja ei kannata ottaa ollenkaan matkoille mukaan. Ole tarkkana, jos joku lähestyy sinua tarjoten apuaan tai pyytäen sitä.

Mikäli vahinko sattuu ja sinulta viedään jotain, poliisi on nimeltään Policia Nacional ja puhelinnumero 091. Mikäli et puhu espanjaa, turisteille on olemassa myös englanninkielinen numero +34 902 102 112, jonne voit ilmoittaa tapahtuneesta maanantaista perjantaihin klo 9–21. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä numero ei ole toiminnassa. Rikosilmoituksen voi tehdä lähimmällä poliisiasemalla tai netissä www.policia.es. Suosittelen tutustumista näihin poliisin nettisivuihin, jotka ovat luettavissa myös englanniksi. Espanjassa toimii lisäksi puhelimiin ladattava Alertcops-appi, jonka kautta voi hälyttää apua tarvittaessa.

Suomalaiset asiakaspalvelut, kuten Málagan kunniakonsulaatti, Aurinkorannikon seurakunta ja Merimieskirkon sosiaalikuraattorit ovat kesällä tukena rajoitetusti työntekijöiden lomien vuoksi. Turvallista kesää!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Tia Raunio
Kirjoittaja on Aurinkorannikon sosiaalikuraattori.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...