Taas kansainvälinen rikollinen pidätetty Benalmádenassa

Kansallisen poliisin agentit ovat pidättäneet Benalmádenassa piileskelleen rikollisen, jolle Italian viranomaiset ovat tehneet pidätys- ja luovuttamismääräyksen.

Rikollinen tuomittiin Italiassa 21 vuodeksi vankeuteen huumekaupasta ja rikollisjärjestöön kuulumisesta.

Benalmádenassa kiinniotettu rikollinen kuului rikollisryhmään, jonka poliisi hajotti 2016 Italiassa toteutetun poliisioperaation tuloksena. Poliisioperaatiossa pääsi karkuun nyt kiinni otettu rikollinen.

Rikollisryhmän jäsenet olivat pääosin marokkolaisia ja albaanialaistaustaisia ja nyt kiinniotettu rikollinen on heille sukua.

- Mainos -

Ensimmäiset tutkintatoimenpiteet antoivat agenteille mahdollisuuden paikantaa karannut rikollinen Malagan rannikolle, missä joidenkin hänen ympärillään olevien ihmisten koti mahdollisesti sijaitsi.

Poliisin tarkkailutyötä vaikeuttivat rikollisen käytössä olleet mittavat turvatoimenpiteet. Poliisi onnistui lopulta löytämään karkulaisen Benalmádesta, missä rikollinen pidätettiin.

Operaatio on toteutettu ENFAST-verkoston – European Network of Fugitive Search Teams – puitteissa yhteistyössä FAST Italian kanssa.

Vuonna 2022 valtakunnallinen poliisi johtaa ENFAST-verkostoa (European Network of Active Fugitive Search Teams), joka koostuu poliiseista 27 eri  EU- maasta ja muista yhteistyömaista, kuten Yhdysvalloista, Sveitsistä tai Norjasta.

Poliisi on ottanut käyttöönsä myös erityisen sähköpostiosoitteen, johon kansalaiset voivat ilmoittaa piileskeleviä rikollisia koskevat tietonsa tai vinkkinsä luottamuksellisesti. Sähköpostiosoite vinkeille: losmasbuscados@policia.es ja luottamuksellisesti voi myös soittaa vinkkinsä rikollisten olinpaikasta poliisin numeroon 091.

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...