Huikeaa futisdraamaa: viime sekuntien maali nosti Málagan La Ligan kakkostasolle

Aurinkorannikon jalkapalloylpeys, Málaga C.F. -joukkue voitti uskomattomien vaiheiden jälkeen nousukarsinnan ja koko rannikko juhlii. Katso riemukkaat kuvat!

Jari Peltomäki
4 min lukuaika
Vasta 17-vuotias Antoñito Cordero teki ratkaisumaalin ottelun 122. minuutilla, kun pelattiin jatkoajan lisäaikaa. Maali nosti Málagan La Ligan kakkostasolle ensi kaudeksi 2024-25.

Espanjan Aurinkorannikolla jännitettiin lauantai-iltana (22.6.), kuinka Málaga C.F. -jalkapallojoukkueen käy nousukarsinnan toisessa osaottelussa. Aurinkorannikon ylpeys taisteli noususta ylemmälle sarjatasolle Segunda Divisióniin eli Espanjan La Ligan kakkostasolle.

Ja uskomatonta kyllä: Málaga nousi!

Ratkaisu tapahtui vasta jatkoajan lisäajalla, kun vasta 17-vuotias Málagan superjunnu ja oma kasvatti Antoñito tykitti viime sekunneilla ratkaisevan maalin.

Siihen saakka vastustajan, Gimnàstic de Tarragona -joukkueen kotistadionilla pelattu ottelu oli tarjonnut málagalaisfaneille reilusti mahanväänteitä ja sydämentykytyksiä.

- Mainos -

Málaga voitti kotiottelunsa viikko sitten 2-1, mutta ratkaisupelistä tuli suorastaan uskomattoman värikäs ja ikimuistoisen vaiherikas.

Riemu oli ylimmillään Málaga CF:n pukukopissa voittoisan pelin jälkeen sunnuntain vastaisena yönä. Kuvat: Málaga C.F.

Nousuhaaveet näyttivät jo kuopatuilta

Ratkaisupelin henki oli selvä: vierasvoitolla sekä tasapelillä Málaga nousee. Jos kotijoukkue Nàstic de Tarragona voittaa 2 maalilla, se nousee. Jos kotijoukkue voittaa yhdellä maalilla, pelataan jatkoaika. Mikäli sen jälkeen peli jää tasatilanteeseen, Nàstic nousee ja Málaga jää rannalle ruikuttamaan. Rankkaripilkuille ei siis mennä.

Ensimmäinen puoliaika oli sangen sekavaa peliä ja Málagan otteita leimasi varovaisuus ja suoranainen ajanpeluun henki. Toisella puoliajalla Nàstic iski maalin 74. minuutilla ja yhteistilanne oli 2-2.

Niinpä jouduttiin 2×15 minuutin jatkoajalle, joka alkoi Málagan kannalta äärimmäisen murheellisesti, kun Nàstic siirtyi jo 2-0 johtoon. Peli näytti menetetyltä ja nousuhaaveet kuopatuilta.

Mutta sitten iskivät Málagan omat superjunnut.

Pelaajat heittivät Málagan valmentaja Sergio Pellicerin ilmaan kentällä.

Tuomari keskeytti pelin

Kun peliä oli jäljellä enää 12 minuuttia, Dioni kavensi ottelun 2-1:een Ochoan laukauksen jälkitilanteesta. Pelikellossa oli tuolloin lukema 108 minuuttia. Aaron Ochoa, 17, on myös Málagan oma kasvatti

- Mainos -

Málagalaisten kavennusmaalin jälkeen ottelussa nähtiin erikoinen tilanne, kun Nàsticin fanit alkoivat heitellä palloja kentälle ilmeisesti ajan kuluttamiseksi. Jämäkkä tuomari keskeytti pelin ja komensi tiimit pukukoppiin.

Kun kotiyleisö saatiin rauhoittumaan, peli jatkui Málagan painostuksella.

Ottelun jatkoaika oli ehtinyt jo lisäajan puolelle ja jäljellä oli vain viimeisiä sekunteja, kun 17-vuotias Antoñito Cordero iski maalin edestä huikean tasoituksen – ja vapauttavan osuman, joka varmisti Málagan nousun.

Joukkuekaveri näki unta nuoren Antoñiton maalista

Nuorukainen kertoi ottelun jälkeen, että maali oli kerrottu hänelle enneunessa.

David Larrubia (Málagan hyökkääjä) sanoi minulle ennen ottelua nähneensä unta, että teen maalin, Antoñito nauroi.

Málagan joukkueen rajatonta nousuriemua.
Málagan faneja tungeksi lentokentällä juhlimassa joukkueen menestystä. Futistiimi laskeutui Málagan lentokentälle sunnuntaina aamuyöllä neljän jälkeen.

Juhlaparaati Málagassa juhannussunnuntain iltana

Maalintekijöiden lisäksi voiton ratkaisija oli Málagan maalivahti Alfonso Herrero, joka piti varmoilla torjunnoillaan joukkuetta pystyssä.

Maalin jälkeen ottelua pelattiin enää vajaa minuutti, kunnes Aurinkorannikon ylpeyden nousujuhlat käynnistyivät. Málagan kaupungissa ja pitkin Aurinkorannikkoa ottelua seurasivat tuhannet kannattajat, jotka ryntäsivät lauantaiyönä Málagan kaduille juhlimaan menestystä. Torvet soivat ja kansa riemuitsi.

- Mainos -

Málagan joukkue palasi kaupunkiin sunnuntaina aamuyöllä, joka sattuu olemaan vielä espanjalaisten juhannusjuhlan pääpäivä. Jo lentokentällä aamuneljän maissa vastassa oli satoja iloisia faneja.

Taatusti hurmoksellisen sankarivastaanoton saava tiimi kiertää voittoparaatissa suurkaupungin katuja alustavan tiedon mukaan noin klo 18 alkaen.

Málaga CF -joukkueen valmentaja Sergio Pellicer nautiskeli voiton sikarista.