Lukuaika: Huijarifirma myi olemattomia asuntoja – veivät rahat sadoilta ostajilta Andalusiassa

Huijarifirma myi olemattomia asuntoja – veivät rahat sadoilta ostajilta Andalusiassa

Ostajat maksoivat jopa 55 000 euroa uudisasunnoista, joita ei koskaan rakennettu. Kolme huijaria pidätettiin nyt Málagassa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Guardia Civil iski helmikuun alussa Grupo 21 -kiinteistönvälitysfirman toimistoihin Andalusiassa ja Murciassa. Kuvakaappaus Guardia Civilin videosta.

Jopa 1 200 asiakasta on joutunut törkeän asuntohuijauksen uhreiksi Andalusiassa ja Murcian maakunnissa. Guardia Civil kertoi pidättäneensä helmikuun alussa kolme ihmistä epäiltynä rikoksista.

Pidätetyt edustivat Grupo 21 -nimistä kiinteistönvälitysfirmaa, ja heitä syytetään asiakirjaväärennöksestä ja petoksesta. Yksi pidätetyistä on Grupo 21 -yhtiön toimitusjohtaja ja toinen hänen naispuolinen ystävättärensä, firman ex-johtaja.

Kolmikkoa syytetään uusien asuntojen varausmaksujen ottamisesta väärentämällä asiakirjoja. He eivät myöskään omistaneet myymiään kiinteistöjä.

Projekteja markkinoitiin Murcian alueella Águilasissa sekä Andalusiassa Almeriassa, Almuñécarissa ja Málagassa.

- Mainos -

Osa uhreista maksoi vain ensimmäisen 12 000 euron varausmaksun, mutta monet heistä jatkoivat maksamista aina 55 000 euroon asti.

Esimerkiksi Almeriassa firma huijasi 700 ostajaa kahdessa eri kohteessa.

Grupo 21 -kiinteistönvälitysfirman verkkosivuilla on yhä esillä esimerkiksi tämä Murcian kohde, joka on täysin ”varattu”. Oikeasti kohdetta ei ole olemassakaan. Kuvat ovat tietokoneella tehtyjä.

Firma kääri jopa 20 miljoonaa euroa huijauksilla

Viranomaisten ja medialähteiden mukaan Grupo 21 markkinoi ja kauppasi 800-1 000 asuntoa tonteilla, joita he eivät koskaan omistaneet.

Osa kiinteistöistä myytiin kahteen kertaan 12 000–55 000 euron varausmaksuilla, ja Grupo 21:n arvioidaan käärineen jopa 20 miljoonan euron tuotot huijauksilla.

Firma siirsi varauksiin annetut rahat omille käyttötileilleen sen sijaan, että olisivat tallettaneet ne lain vaatimille kiinteistökehittäjien erikoistileille.

Huijauksen kaava oli toistuva ja ilmeisen toimiva: myyntitiimit houkuttelivat ostajia kertomalla, kuinka hämmästyneitä he olivat, kun saivat ”tarjouksensa” läpi ja huokailivat, kuinka kiinteistöt ”myivät nopeasti”. Ostajat voisivat valita enää ”muutamista jäljellä olevista” kodeista ja maksaa nopeasti 10 prosentin arvon pyydetystä hinnasta.

Osana väitettyä huijausta he vakuuttelivat asuntojen ostamisesta kiinnostuneille, että jos ostajan mieli muuttuisi, varausrahat ”tietysti” palautettaisiin.

Pystyttivät mainostaulujakin tonteille

Grupo 21 pystytti jopa mainostauluja tonteille, joihin talot oli tarkoitus rakentaa, mutta ne katosivat viime vuoden lopulla.

- Mainos -

Grupo 21:n johtajilla on 12 yritystä kuudessa Andalusian kaupungissa. Kaikki Grupo 21 -toimistot on nyt suljettu.

Ikävä kyllä, sadat varausmaksun maksaneet ostajat pelkäävät, etteivät tule koskaan saamaan rahojaan takaisin.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *