Lukuaika: Heli Palsanmäki muistelee: Jauhopussi levisi matkalaukkuun kesken reissun

Heli Palsanmäki muistelee: Jauhopussi levisi matkalaukkuun kesken reissun

Heli Palsanmäki fiilistelee Fuengirola.fi:n kolumnissaan perinteisten korvapuustien ylivoimaisuutta. Vaikka jauhojen kanssa voi välillä tulla ongelmia...

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Onko parempaa kuin kotona paistettu pulla, eikä ihan mikä tahansa pulla, vaan korvapuusti, tuo kaikille tuttu, lämpimiä muistoja herättävä leivonnainen.

Kun kuulen sanan korvapuusti, tulee heti mieleen mukavia maku- ja tuoksumuistoja lapsuudesta asti. Äiti leipoo tietenkin parhaat puustit, kuten varmaan jokaisen äiti tai mummi.

Mikä sen parempaa kuin uunituore korvapuusti, se tuo veden kielelle ja ensimmäinen haukkaus saa tietenkin suun palamaan mutta kylmä maito tuo herkkuhetkeen helpotuksen. Maito onkin useimmille ainut ja oikea puustin seuralainen, toiselle kahvi, tee ym. mutta sama ihana pulla vaikka mielijuoma vaihtuukin.

- Mainos -

Ai että, se kanelin, sokerin ja voin tuoksu uunista tullessa, joka leijailee rappukäytävään kun lapsena tulin koulusta ja pettymys kun se tulikin naapurista. Sitten vaan kauppaan ostamaan aineita ja yhdessä siskojen kanssa leipomaan.

Siitä tulikin mieleen eräskin kerta kun sain päähäni, että otan korvapuusteihin aineet mukaan suomesta Fugeen, jotta saan mieleistä pullaa kun leivon itse. Nooh, se ei mennyt kuten ajattelin, jauhopussi nimittäin hajosi matkalaukussa. Eipähän ollut hetkeen tekemisen puutetta.

Onneksi Fuengirolassa on leipomo Mummola, sieltä ostamaan lämpimäiset pussiin ja kämpille siivoamaan laukkua ja vaatteita. Ensin kuitenkin herkkuhetki arjen keskellä korvapuustin kanssa, johan se mielikin siitä piristyi.

Tänä päivänä on tarjolla upeita ja erinomaisia leivonnaisia ja joskus tuntuu, että korvapuusti on jäänyt hieman syrjään kuppikakkujen ja macaronsien viidakkoon. Mutta tämä perinteinen tuote ansaitsee tulla nostetuksi jalustalle. Onhan tälle ihanalle korvapuustille nimitetty ihan oma päivä, jota vietetään 4. lokakuuta.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *