Fuengirolan uusi liikunta- ja ulkoilupuisto avataan perjantaina

Kaupungin suurin viheralue tarjoaa mahdollisuuksia harrastus- ja vapaa-ajantoimintaan lähes 30.000 neliömetrin laajuudelta.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
El Gran Parque de La Loma puiston piti aueta jo jouluksi, mutta nyt se viimein avautuu.

Perjantaina 16. helmikuuta klo 17 koittaa vihdoin se hetki, kun Fuengirolan uusin, ja suurin, viher- ja virkistysalue El Gran Parque de La Loma avataan yleisölle.

Huhtikuussa alkaneet työt on aivan hiljattain saatu päätökseen ja viimein on aika päästää kaupunkilaiset nauttimaan tästä ”vihreiksi keuhkoiksikin” kutsutusta ulkoilualueesta.

Puiston kokonaispinta-ala vastaa kolmea täysikokoista jalkapallokenttää. Alueelta löytyy valtavasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia, mm. tekonurmipintainen jalkapallokenttä, padelkenttiä, käsipallo- ja lentopallokentät, kiipeilyseinä, BMX-rata sekä juoksu- ja pyöräilyreitit. Lisäksi leikkialueet, piknikalueet, levähdyspaikat, kävelyalueet ja muut vastaavat ovat oleellinen osa uutta puistoa.

Yli puolet puiston pinta-alasta on varattu viheristutuksille. Puistoon on istutettu yli 300 puuta ja noin 11.000 pensasta.

- Mainos -

Viheralueiden kastelussa on otettu huomioon vallitseva kuivuus. Puistoon tulee oma vesisäiliö, joka täytetään juomakelvottomalla, mutta kasteluun soveltuvalla vedellä.

Uusi puisto sijaitsee Arroy Realin ja Avenida de Andalucían välissä. Avenida de Andalucía tunnetaan myös nimellä Bulevar de La Loma.

Puistohankkeen hieman vajaan 2,9 miljoonan euron budjetista 80% tulee EU:lta ja 20% kaupungin omasta kassasta.

Googlen kartassa puiston paikalla näkyy vielä pelkkää harmaata.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *